Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 16 november 2016 @ 11:00 door Travelboy , 909 keer bekeken

Schiphol test twee nieuwe scanapparaten voor handbagage op de luchthaven. Dat gebeurt in samenwerking met KLM en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

 

Passagiers mogen daarbij hun vloeistoffen en laptop in hun tas laten. De scan beschikt over software waardoor de securitymedewerker de inhoud van de handbagage 360 graden kan bekijken en op een scherm kan draaien voor een nauwkeurige inspectie op verboden voorwerpen.

 

De proef met de nieuwe scans vindt plaats in twee security-lanes: één in vertrekhal 3 en één in het transfer-filter E/F waar overstappende passagiers komen voor de check. De passagiers krijgen ter plekke instructie en een toelichting.


Passagiers moeten nog wel steeds hun vloeistoffen en gels in een hersluitbaar doorzichtig 1-liter zakje doen, met daarin verpakkingen van maximaal 100 milliliter. Bij de specifieke lane waar de proef wordt gedaan, krijgen de passagiers een aparte instructie: het 1-liter zakje met vloeistoffen en gels mag in de tas blijven

.

Met de proef wordt ook bekeken of het controleproces voor de passagier eenvoudiger en sneller kan. Als alles volgens planning verloopt, wil Schiphol stapsgewijs alle securitylanes voorzien van deze nieuwe, innovatieve 3D-scan.De vervanging vindt dan plaats in 2017 en 2018. Als alle apparatuur is vervangen, beschikt Schiphol over 67 innovatieve 3D-scans.

 


Schiphol zegt voortdurend te werken aan het verder verbeteren van het securityproces met als doel een prettiger en comfortabeler securitycheck voor de passagier en een veilig en efficiënt securityproces. De samenwerking met de NCTV en KLM de afgelopen jaren resulteerde onder andere in de invoering van de allereerste securityscan voor passagiers, crew en personeel en de nieuwe securitylane in 2015.

 

bron: www.travmagazine.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.