Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 november 2016 @ 03:32 door Travelboy , 1084 keer bekeken

Het jaar 2016 vliegt in hoog tempo om, er staan ons nog slechts twee maanden te wachten. De vakantieplannen voor 2017 kunnen dus weer gemaakt worden: waar moet je naartoe op reis in 2017? Lonely Planet komt alvast met wat inspiratie voor je: Best in Travel 2017.

 

Het allerbeste vakantieland voor 2017 volgens Lonely Planet is Canada. Dit land maakt zich op voor een bijzonder jaar: in 2017 is het precies 150 jaar geleden dat de Canadese Confederatie werd gevormd. Dat betekent voor iedereen gratis entree in de nationale parken en een hoop bijzondere evenementen.

 

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om Canada als ultieme vakantiebestemming voor volgend jaar te kiezen: het is een ongelofelijk mooi en indrukwekkend land. De Canadezen zijn hele aardige en gastvrije mensen, het land heeft aan beide kanten zeer dynamische steden en de verbluffende natuur vult dat nog even verder aan. Op de bovenste foto zie je wat je te wachten staat: Spirit Island in Maligne Lake en hieronder zie je Moraine Lake.

 

Top 10 vakantielanden 2017

Mocht je al dit jaar in Canada geweest zijn en wil je volgend jaar wat anders, dan is dit de top 10 met vakantielanden voor 2017.

1.Canada: de absolute nummer één voor volgend jaar.
2.Colombia: wie wil na het zien van de serie Narcos nu niet naar Colombia?
3.Finland: ga in de winter naar Finland voor de ultieme wintervakantie met skiën, een huskytour en het noorderlicht!
4.Dominica: op dit moment zijn wuivende palmbomen de 'wolkenkrabbers' van het Caribische eiland Dominica. Ga hier in 2017 nog naartoe voordat de grote resorts in 2018 naar het eiland komen.
5.Nepal: dit land is nog steeds niet helemaal bijgekomen van de verwoestende aardbeving en daarom kan Nepal jouw bezoek goed gebruiken. En daar krijg jij een land vol ongekende - letterlijke - hoogtepunten voor terug.


6.Bermuda: nee, niet in het Caribisch gebied maar in de Atlantische Oceaan ter hoogte van North-Carolina. Een heerlijk paradijslijk eiland.
7.Mongolië: dit land is in hoog tempo aan het moderniseren (met name op gebied van infrastructuur) en wordt daardoor steeds interessanter als vakantiebestemming.
8.Oman: ook wel de parel van het Arabisch schiereiland genoemd. Een vakantiebestemming met een authentieke cultuur en natuur waar je hart een sprongetje van gaat maken.
9.Myanmar: toen Birma Myanmar werd, ging het al een stuk beter met het land, maar ook deze plek kan toeristen goed gebruiken. Het is geen rijk land, maar wel Azië in zijn puurste vorm en dat maakt het zo interessant.
10.Ethiopië: nergens anders ter wereld vind je 13 maanden zonneschijn, alleen in Ethiopië (dat een eigen kalender heeft). Uitgestrekte landschappen, bergtoppen van boven de 4.000 meter en een actief lavameer: dit wil je in 2017 allemaal gaan zien

 

bron: www.travelvalley.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.