Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 04 december 2016 @ 01:06 door Travelboy , 974 keer bekeken

Zo goedkoop mogelijk een vlucht boeken. Makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Niet als het aan Google ligt. Het miljardenbedrijf ontwikkelde een tool die prijsstijgingen en -dalingen bij kan houden. Zo voorspelt Google de gunstigste prijs voor je ticket. Handig!

 

De tool Google Flights ken je misschien al. Het vergelijkt vluchten en geeft je de meest voordelige prijs. Ook is er de optie om een prijsalarm in te stellen, zodat je een melding krijgt wanneer je ticket duurder wordt, of juist goedkoper.

 

Een nieuwe toevoeging voorspelt nu hoe waarschijnlijk het is dat je ticket in de toekomst van prijs verandert. Dit gebeurt op basis van eerdere vluchtinformatie. De service is dus nog niet geheel betrouwbaar. Maar wel handig. Zo weet je of je snel moet boeken, of dat je nog even moet wachten omdat je ticket nog goedkoper zou kunnen worden. Daarnaast geeft het zelf aan met welke daling of stijging je rekening moet houden; bijvoorbeeld ‘waarschijnlijk € 72 prijsstijging binnen acht uur.’

 

De tool werkt het best wanneer je een aantal weken vóór de desbetreffende vlucht gaat zoeken naar prijzen. Wanneer je maanden vooraf aan het zoeken bent kun je instellen dat je per mail een melding ontvangt wanneer de prijzen gaan veranderen. 

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.