Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 december 2016 @ 00:02 door Travelboy , 1065 keer bekeken

Nederlandse werknemers behoren met 25,6 vakantiedagen toch wel een beetje tot de onderste regionen in de ranglijst van het gemiddelde aantal vakantiedagen in Europese landen. Werk je bijvoorbeeld in Finland, Denemarken, Luxemburg, Duitsland of Spanje, dan ben je 35 dagen of meer per jaar vrij. Het merendeel van de vakantiedagen wordt opgenomen voor de traditionele zomervakantie, maar door je vakantiedagen slim uit te spreiden tijdens erkende feestdagen kun je er vaker langer op uit. Dankzij dit slimme trucje van vakantiedealwebsite Holidayguru kun je in 2017 jouw vakantie verdubbelen. Zo kun je bijvoorbeeld door het opnemen van 8 vakantiedagen voor en na het Paasweekend in totaal 16 dagen aaneen op vakantie. Pas dit trucje toe tijdens andere Nederlandse feestdagen en je kunt in 2017 heel wat meer dagen op vakantie.

 

Pasen + Koningsdag

In de april valt er flink met verlofdagen te combineren en zijn er drie opties om de duur van je vakantie te verdubbelen. Zo valt Goede Vrijdag volgend jaar op vrijdag 14 april en 2e Paasdag op de maandag erna. Neem je dan van 10 tot en met 13 april verlof op, dan kun je 10 dagen aaneen op vakantie. Neem je ook van 18 tot en met 21 april verlof op, dan kun je een vakantie van 16 dagen boeken. Helemaal leuk wordt het als je ook de week erop met Koningsdag 4 dagen verlof opneemt. Dan kun je maar liefst 23 dagen op vakantie en hoef je er slechts 12 dagen verlof voor op te nemen.

Hemelvaart + Pinksteren

Met Hemelvaart een weekje vrij nemen lukt prima: Hemelvaartsdag valt op donderdag 25 mei, neem die week 4 dagen verlof en je kunt 9 dagen de deur uit. Ben je bereid om in totaal 9 verlofdagen op te nemen, dan kun je vanwege 2e Pinksterdag op maandag 5 juni maar liefst 17 dagen op een zonvakantie of roadtrip.

Kerst

Tien dagen skiën of zonnebaden tijdens de kerst? Neem 3 dagen vrij in de laatste week van december en je kunt vanwege 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag 2018 tien dagen op de latten staan of ergens op het strand liggen.

 

‘In verschillende Europese landen waaronder Engeland wordt dit overbruggen van vakantiedagen al enige tijd toegepast. Ze hebben er zelfs al een term voor; ‘Holiday Bridge Days,’ aldus Holidayguru teamleider Nederland Gregory Wauters. ‘We zijn even in de Nederlandse feestdagenkalender gedoken en zagen dat ook hier het koppelen van wat verlofdagen aan feestdagen tot aanzienlijk langere vakantieperioden kan leiden.’

 

Bron: www.elkedagvakantie.nl

 

Klik HIER voor de vakantiedagenkalender van Holidayguru

www.dropbox.com/sh/70bq79ez9a308ak/AABINWPD1U1e5AfRiSt6eE9va



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.