Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 december 2016 @ 01:19 door Travelboy , 1067 keer bekeken

Aarhus en Paphos, de Europese culturele hoofdsteden van 2017, beschikken beide over een vliegveld. Hierdoor kunnen toeristen de steden volgend jaar goed bereiken door de lucht. Met name Paphos Aiport in Cyprus, met rechtstreekse verbindingen vanaf Amsterdam, Brussel, Charleroi en Düsseldorf. Aarhus Airport is niet direct bereikbaar vanuit Nederland en België, een overstap in Kopenhagen of Stockholm is noodzakelijk. Niet alleen de steden, ook de luchthavens hopen te profiteren van de uitverkiezing ‘European Capital of Culture’. Sinds 2000 zijn altijd twee of meerdere steden culturele hoofdstad van Europa. Paphos is de eerste stad op Cyprus die culturele hoofdstad wordt. In Denemarken was Kopenhagen al eerder aan de beurt in 1996.

Aarhus in Denemarken

De grootste stad van het schiereiland Jutland telt 265.000 inwoners en staat bekend als hip en creatief. De bekendste attracties zijn het ARoS Aarhus Kunstmuseum, openluchtmuseum Den Gamle By (het oude stadje) en amusementspark Tivoli Friheden. Aarhus heeft de luxe van een vliegveld, maar wel op enige afstand van de stad. Aarhus Airport ligt 44 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum, een ongebruikelijk grote afstand. Gelukkig voor toeristen rijden er shuttle bussen (925X) tussen het vliegveld en de stad, met aansluiting op alle aankomende en vertrekkende vluchten. Met het vliegtuig is Aarhus Airport bereikbaar vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Brussels Airport met Scandinavian Airlines, een overstap in Kopenhagen of Stockholm is echter noodzakelijk. Een alternatief is Billund Airport (KLM, Brussels Airlines) op 96 kilometer afstand

 

Paphos op Cyprus

Historisch, warm en toeristisch, zo kan Paphos worden omschreven. Met name in de zomermaanden wordt Paphos en omgeving veel bezocht door toeristen. Zij komen voor het strand en het uitgaansleven, maar ook voor cultuur. Het archeologische park Kato Paphos en het klooster van Ayios Neophytos worden ieder jaar weer door vele mensen bezocht. De oude stad is minder populair, maar zal zeker na de grote opknapbeurt die nu aan gang is, ook groeien in aantrekkingskracht. Paphos Airport ligt in het westen van Cyprus op 14 kilometer afstand van het stadscentrum. Bussen 612 en 613 brengen reizigers van de luchthaven naar de bovenstad (Pano Paphos) en benedenstad (Kato Paphos). De toegankelijkheid is goed, met verbindingen vanaf Amsterdam (TUIfly, Transavia), Brussel (TUIfly), Charleroi (Ryanair) en Düsseldorf (Germania).

 

bron: www.vliegveldinfo.nl

 

Meer info over de culturele hoofdsteden van 2017

Arhus: www.aarhus2017.dk/en

Paphos: www.pafos2017.eu/?lang=en



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.