Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 december 2016 @ 01:34 door Travelboy , 1004 keer bekeken

Airbnb verdient inmiddels miljarden dollars door de verhuur van kamers en huizen aan toeristen, maar het platform wil reizigers veel méér gaan bieden dan alleen een dak boven het hoofd. In november is de verhuursite begonnen met het aanbieden van Experiences – of ‘Ervaringen’, zoals ze in het Nederlands zeggen. Het is een nieuwe manier om geld te verdienen, als je tenminste in een van de populaire bestemmingen in de wereld woont (zoals Amsterdam).

 

Via de website van Airbnb kun je een ervaring aanmaken en je aanmelden als lokale toeristengids, al wil Airbnb dat niet zo noemen. Het is juist belangrijk dat je jezelf níet als gids ziet, stelt het verhuurplatform. ,,Je bent een verhuurder die reizigers helpt om een stad op een betekenisvolle en unieke manier te ervaren.” Je ‘verhuurt’ dus geen huis, maar je een belevenis – een tikkeltje vreemd dat Airbnb over ‘verhuren’ spreekt, maar dit jargon is natuurlijk helemaal ingesleten in de loop der jaren.

 

Als lokale expert kun je van alles aanbieden, uiteenlopend van een wandeling met een special thema, een kooksessie, een fotografiecursus of het leren rijden in een klassieke auto. Het kan een paar uur duren, maar ook een excursie zijn van een paar dagen. Het moet natuurlijk wel een beetje onderscheidend zijn, want je concurreert met talloze andere nieuwe gidsen die ook hun ‘ervaring’ aanbieden. Ook moet je beloven ‘geloofwaardig, oprecht en empathisch’ te zijn voordat je je mag inschrijven. Zo wil je ‘authentiek contact met gasten die niet alleen van voorbijgaande aard is’.

 

Bij de ervaringen houdt Airbnb 20 procent ‘servicekosten’ in, ‘om de kosten te dekken’. Via een agenda kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent. Reizigers kunnen inmiddels kiezen uit honderden ervaringen in twaalf steden, waaronder Amsterdam, Parijs, Tokyo en Kaapstad. Binnenkort komen daar nog 50 steden bij. De prijs van de helft van de ervaringen ligt onder de $ 200, dus je kunt hiermee een aardig zakcentje bijverdienen. Ook als Nederlander woonachtig in een grote buitenlandse stad is het wellicht een idee: Dutch cooking course in New York?

 

bron: www.wereldreis.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.