Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 08 februari 2017 @ 00:37 door Travelboy , 1263 keer bekeken

Loungetoegang maakt wachten op de luchthaven vaak een stuk comfortabeler. Meestal krijg je als passagier toegang doormiddel van een ticket in Business of First Class of met Elite status. Je kunt er ook voor kiezen om een Priority Pass lidmaatschap te nemen. Maar wat als je nou niet vaak reist of maar sporadisch loungetoegang wil? Bijvoorbeeld bij een lange layover. Dan kun je bij Loungebuddy terecht! Via de apps voor iOS en Android kun je instant loungetoegang kopen. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Kies je lounge

 

De kwaliteit van lounges kan erg verschillen. Als je betaalt voor je verblijf wil je wel weten dat je waar voor je geld krijgt. Dan is het extra handig dat je via de app ook beoordelingen en foto’s van de lounge kunt zijn, en een overzicht van de voorzieningen die de locatie biedt. Ook hebben de lounges labels zoals ‘Basic’, ‘Solid’ en ‘Luxe’. De eerste stap in de app is om je luchthaven te selecteren. Vervolgens krijg je de lounges te zien waar je toegang kunt kopen en kun je verder klikken voor meer info.

 

Maar de app toont ook alle lounges die aanwezig zijn (met informatie en beoordelingen) waar je geen toegang kunt kopen maar bijvoorbeeld met status of een premium ticket naar binnen kunt. Je kunt zelf een trip maken met je route, reisklasse en eventuele elite status en de app vertelt welke lounges je kunt betreden! Het is dus zeker een handige app om te hebben, ook al ben je niet van plan loungetoegang aan te schaffen.

 

Boek je lounge

 

Heb je eenmaal een lounge gekozen? Dan staat de prijs vermeld en kun je op ‘purchase access’ klikken. Hier kun je de datum en tijd eventueel aanpassen (je mag 1 uur afwijken van je opgegeven tijd, zowel eerder als later) en het aantal bezoekers. Bij sommige lounges kun je ook uit verschillende tijdsduren kiezen. Betalen kan per creditcard die je tijdens de betaling toe kan voegen. Je kunt er ook voor kiezen de valuta te wijzigen door erop te klikken. Als je op ‘add payment’ klikt en vervolgens op ‘add credit’ kun je mijn referral code ‘NIXzI2t1wC’ invoeren waarmee je $10 korting krijgt op je eerste gebruik! Loungebuddy is ook geintegreerd in TripIt en Pro members krijgen zelfs $25 credit!

 

Vervolgens wordt je toegangsformulier aangemaakt. Op iOS kun je deze ook in je Wallet importeren. Het blijft ook offline in de app beschikbaar, maar ik adviseer een screenshot te maken van de barcode. Deze kun je vervolgens bij de lounge laten zien. Meestal moet toegang geen probleem zijn, al kan het soms even duren voordat het personeel alles heeft ingevuld. Mocht je problemen ondervinden en niet toegelaten worden, dan kan je Loungebuddy contacteren voor een refund.

 

Conclusie

 

Loungebuddy is een onmisbare app voor de frequent flyer. Het vertelt je precies welke lounges je toegang toe hebt en je kunt de beoordelingen en voorzieningen raadplegen. Ook is het erg handig om instant loungetoegang te kunnen kopen als je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een lange overstap hebt, onverwachte vertraging of ook de familie mee wil nemen in de lounge. De prijzen verschillen erg per locatie. Met $10 korting wordt een eerste bezoek wel aantrekkelijker.

Spaar ook voor gratis loungetoegang

 

bron www.insideflyer.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.