Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 12 februari 2017 @ 03:12 door Travelboy , 795 keer bekeken

De Nederlandse vliegticketvergelijker VliegenNaar.nl constateert een scherpe daling in de interesse om naar de Verenigde Staten te reizen sinds Donald Trump tot president is gekozen.

 

Het inreisverbod voor burgers uit zeven landen, dat Trump als president het afgelopen weekeinde uitvaardigde, gaf een extra knauw. Volgens de site daalde de vraag naar vliegtickets naar bijvoorbeeld New York met ruim 33 procent.

 

“New York behoort normaal gesproken tot onze populairste bestemmingen. Op elk willekeurig moment hebben we enkele duizenden flight alert-gebruikers die specifiek voor New York de prijsontwikkeling via ons volgen,” aldus sitemanager Timothy Koppers van VliegenNaar.nl.

 

“Meteen na de verkiezingen op 8 november ontvingen we de eerste geluiden van gebruikers die hun beoogde reis naar de Verenigde Staten wilden uitstellen. Toch leek de schade in de eerste weken na de presidentsverkiezingen beperkt: in november was er ‘slechts’ tien procent minder interesse in reizen naar de Verenigde Staten.”

 

“Ondanks de sterke dalingen van de ticketprijzen zagen we de interesse verder afnemen de afgelopen maand. Sinds de aankondiging van het inreisverbod afgelopen zaterdag is het echter echt helemaal in elkaar geklapt en staat de teller van het aantal geïnteresseerden in vluchten naar de stad New York inmiddels op min 33 procent.”

 

VliegenNaar.nl  verkoopt zelf geen vliegtickets, maar zet deals op een rij van luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus.

 

Bron: www.zakenreis.nl 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.