Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 maart 2017 @ 10:31 door Travelboy , 1022 keer bekeken

ParkFlyRent start na Schiphol vanaf begin maart op Eindhoven Airport. ParkFlyRent is geen gewone parkeerservice maar een deelplatform die gedurende je vakantie je auto verhuurt.

 

De reiziger heeft daardoor geen parkeerkosten; hij kan er zelfs aan verdienen. ParkFlyRent, ook wel de Airbnb voor parkeren genoemd.

 

Het concept

De reiziger meldt zich aan op de website voor een gratis parkeerplek. De auto kan vervolgens worden gehuurd door een andere reiziger tegen ongeveer 25% lagere tarieven dan de traditionele autoverhuurders zoals Hertz en Europcar. De autobezitter deelt mee in de verhuuropbrengst, krijgt sowieso een schoongemaakte auto bij terugkomst en is volledig verzekerd tijdens de verhuur.

 

Succes op Schiphol

ParkFlyRent is al drie jaar een succes bij Schiphol. "We merken dat de reizigers onze service zeer goed waarderen”, verklaart oprichter Niels de Greef. "Zij vragen al vanaf het begin om een vestiging bij Eindhoven Airport. Die openen we binnenkort, op loopafstand (slechts 120 meter) van de ingang van de vertrekhal.” Overigens werkt de Schiphol Groep, die ook Eindhoven Airport beheert, niet mee aan dit initiatief.

 

Duurzame oplossing voor parkeerprobleem

"Wij bieden een duurzame oplossing voor de parkeerproblematiek”, aldus De Greef. "We verhogen de parkeercapaciteit zonder dat er nog meer parkeergarages nodig zijn. Plus dat bestaande auto's worden hergebruikt waardoor we een bijdrage bieden aan het verminderen van de duizenden nieuwe verhuurauto's die de grote verhuurmaatschappijen ieder jaar nodig hebben.”

 

Bron - www.nritmedia.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.