Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 maart 2017 @ 00:48 door Travelboy , 920 keer bekeken

Landen als Ierland, Zuid-Afrika en Australië lenen zich uitstekend voor roadtrips. Het is dan ook aan te raden om een auto of camper te huren. Maar hoe je het ook wendt of keert, links rijden blijft wennen. Deze tien tips helpen je op weg.

 

1. Huur een automaat

Links rijden is één, maar links schakelen is een tweede... Waarom huur je niet gewoon een automaat?!

2. Oefening baart kunst

Het kan geen kwaad om eerst even een oefenrondje te doen op het terrein van de verhuurder. Ze doen er meestal niet lastig over en je merkt meteen of je er gevoel voor hebt. 

3. Rijd achter een andere auto aan

Bedwing je neiging om in te halen en rijd een stuk achter een medeweggebruiker aan. Als je het rijgedrag van een local kopieert kan er weinig gebeuren. 

4. Rotonde = linksom

Hier wordt het tricky: rotondes. Zeker op het begint voelt het onnatuurlijk aan om een rotonde linksom te nemen. Prent het dus in je hoofd; zodra je een rotonde nadert houd je links aan. 

5. Verminder vaart op rustige wegen

Op de kleinere, lege (land)weggetjes komt het nog wel eens voor dat je uit automatisme naar de rechterkant trekt. Het is aan te raden om vaart te minderen. Zeker als er een tegenligger komt. 

6. Neem de bocht ruim

Er is opeens wel héél veel auto links van je. Bochten nemen is dan ook wennen. Neem ze dus rustig en ruim. 

7. Links heeft voorrang

Links heeft voorrang in plaats van rechts. Behalve in Australië. Daar heeft rechts voorrang, ook al rijd je links. Goed om in te prenten!

8. Rijd niet alleen

Het scheelt als er iemand naast je zit die ook de ogen op de weg houdt. Rijd daarom, als het even kan, niet alleen. 

9. Keep left

Veel lokale auto’s rijden rond met een bumpersticker met ‘keep left’. Grappig! Zo kun je jezelf er altijd even aan herinneren.

10. Maak een aantekening

Links rijden wil maar niet vlotten? Schrijf dan de letter L (of links) op je linkerhand. Als je aan het rijden bent en je kijkt naar je handen op het stuur word je er constant aan herinnerd.

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.