Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 12 april 2017 @ 00:21 door Travelboy , 992 keer bekeken

 

Reiswebsite Booking.com mag geen overnachtingen in Turkije meer aanbieden. Dat heeft een Turkse rechtbank woensdag bepaald. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is in 2015 aangeklaagd door de vereniging van Turkse reisorganisaties wegens 'oneerlijke concurrentie'. Eerder heeft Booking in Turkije een boete van € 600.000 opgelegd gekregen.

 

De zaak volgde op onrust die was ontstaan over de werkmethoden van Booking. Het bedrijf zou hoteliers verbieden om op hun eigen site of die van andere vakantiesites goedkopere prijzen aan te bieden dan op Booking.com. Eerder dwong de Duitse mededingingsautoriteit hotelplatform Booking.com al hun online verkoopmethoden te wijzigen.

 

Sancties

Onduidelijk is of de timing van de uitspraak verband houdt met het recente dreigement van de Turkse president Reçip Erdogan om economische sancties tegen Nederland in te stellen. Hij uitte dat dreigement twee weken geleden nadat Nederland Turkse politici toegang had geweigerd die campagne wilde voeren voor het aanstaande het Turkse referendum over de grondwet. Sindsdien is de relatie tussen Nederland en Turkije ernstig verslechterd.

 

Booking.com gaat in beroep tegen de uitspraak. 'Als een e-commerce en technologiebedrijf, zijn wij ervan overtuigd dat we een bijdrage leveren aan een gezonde concurrentie in de markt door Turkse consumenten een transparant en gemakkelijk platform te bieden om accommodaties over de hele wereld te vergelijken en te boeken' laat een woordvoerder in een schriftelijke reactie weten. Het bedrijf stelt ook dat het bijdraagt aan de groei van de meer dan 13.000 Turkse aanbieders van accommodaties op Booking.

 

In Turkije kunnen via de reiswebsite nog wel hotels in het buitenland geboekt worden. Het bedrijf dat actief is in meer dan 200 landen, verwerkt dagelijks ruim 1,2 mln reserveringen.

 

bron: www.fd.nl



Reacties

  • Travelboy
    zondag 16 april 2017, 00:12

    Luisteren naar de grote roerganger

  • Susan-
    woensdag 12 april 2017, 09:29

    Wat mag nog wel in Turkije 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.