Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 april 2017 @ 01:10 door Travelboy , 885 keer bekeken

Als het aan de Amerikaanse overheid ligt wordt het verbod om laptops en tablets te vervoeren in je handbagage tijdens een vlucht naar Amerika ook van kracht voor reizigers vanuit Europa. Dat meldt de Britse krant The Guardian.
 
 
Op dit moment mogen passagiers uit tien landen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika al geen laptops of tablets meer meenemen in hun handbagage in het vliegtuig naar Amerika. Als het aan president Trump ligt geldt dat binnenkort ook voor reizigers die vanuit de UK of andere Europese landen naar Amerika willen vertrekken.
 
 
Laptops en tablets in de koffer
En dat betekent dat ook Nederlanders die binnenkort naar de VS vliegen hun elektronische devices moeten opbergen in hun koffer. Het verbod geldt op alle apparaten die groter zijn dan een smartphone. Niet echt wenselijk, als je je beseft dat koffers voor controle vaak worden opengemaakt door de Amerikaanse douane, en ze kwijt of beschadigd kunnen raken.
 
 
De verwachting is dan ook dat een dergelijk verbod een enorme impact gaat hebben op de hoeveelheid zakelijke reizigers en toeristen die elk jaar naar de Verenigde Staten vliegen. Voor zakenmensen is het vaak essentieel om onderweg te kunnen werken en toeristen zullen simpelweg kiezen voor ‘vriendelijkere’ bestemmingen waar ze hun gadgets wel gewoon mogen gebruiken tijdens de reis.
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.