Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 mei 2017 @ 00:00 door Travelboy , 1350 keer bekeken

Zelf aan een reisblog beginnen doe je natuurlijk niet zo maar. Inspiratie op doen bij anderen en genieten van hun heerlijke verhalen en prachtige foto's bracht mij er ook toe om (eindelijk) een blog op te starten. Er zijn héél wat reisblogs, waardoor het soms heel veel tijd neemt om echt interessante en goede blogs te vinden. Want laten we eerlijk zijn... Niet alle reisblogs en reiswebsites zijn even leuk om naartoe te surfen!

 

Hieronder vind je een overzicht terug aan reisblogs die voor mij echt fenomenaal goed zijn. Mooie lay-out, eenvoudig om te navigeren en natuurlijk inspirerende reisverhalen en foto’s om bij weg te dromen! Welke reisblog vind jij het leukst of kan je me nog aanraden? 

 

Expert Vagabond  https://expertvagabond.com (ENG) Dé Engelstalige blog voor mij is Expert Vagabond. Matt is een avonturier pur sang. Hij zit vaak enkele maanden aan een stuk bepaalde landen te verkennen. Hoewel zijn blogs soms een beetje op zich laten wachten, krijg ik het altijd moeilijk om niet meteen een vliegtuigticket te gaan boeken naar een van zijn net ontdekte plaatsen. Matt is een professioneel fotograaf en filmmaker en door zijn vele reiservaring leer ik telkens wel wat bij voor mijn volgende reis.

 

Håndbagage (BE) Q-music presentator Sam De Bruyn vult zijn beperkte vrije tijd graag in met het maken van korte (en soms eens lange) tripjes naar de mooiste plekjes van deze aardbol. Die vergezelt hij van leuke verhalen, maar wat mij vooral aanspreekt zijn de prachtige foto’s die hij telkens online plaatst. Zelf van grauwe, donkere plekjes maakt hij idyllische plekjes met zijn cameratoestel!

 

Reisjunk (NL) – Irene en Greg zijn twee vrolijke levensgenieters die het hele jaar door rond reizen. Geen strandvakanties of luxecruises voor hun, maar wel verrijkende kennismakingen met wat moeder aarde ons allemaal te bieden heeft. De blog wordt voornamelijk door hun aangevuld, maar zij werken ook met enkele medebloggers die te gekke verhalen neerpennen.

 

Reiswijsneuzen (NL) Een reiziger is altijd wel een beetje een wijsneus, toch? Op reiswijsneuzen vind je niet alleen tips terug over de tofste reisbestemmingen, maar ook over hoe je ideaal voorbereid moet vertrekken naar deze locaties. Manon beschrijft haar website als een uit de hand gelopen hobby. Dan zou ik zeggen: “Gelukkig dat die zo uit de hand is gelopen!”

 

The Blonde Abroad (ENG) Kiersten komt uit het zonnige Californië (misschien daarom dat ik haar blog zo tof vind?) en is een full-time reizigster. Zalige, relaxte vakanties of avontuurlijke roadtrips: dit blonde meisje is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Kiersten maakt prachtige foto’s en heerlijke filmpjes van al haar reizen. Ook op haar social media is ze erg actief en doet ze regelmatig live sessies met haar trouwste volgers.

 

The Planet D (ENG) Dave en Deb zijn ondertussen al acht jaar bezig met bloggen en reizen. Een ‘wow’ is hier wel op zijn plaats! Dit vrolijke koppel geeft inzichten in zowat alles wat bij reizen komt kijken en hun blog is gevuld met bijzondere kiekjes. Deb en Dave zijn bovendien geen jonge flierefluiters meer en zo zie je meteen dat reizen wel degelijk iets is voor iedere leeftijd!

 

Tjoolaard (BE) Een blog dat niet kan en mag ontbreken op deze lijst is die van Niel. Deze tjoolaard (zijn West-Vlaamse lievelingswoord) reist naar de mooiste plekjes op deze toch wel prachtige aardkloot en vertelt daar telkens enkele prachtverhalen over.

 

Trek je plan (BE) Een vereiste om op reis te vertrekken is uiteraard dat je een beetje je plan kan trekken… Het kleurrijke duo Yuri en Dries schrijven toffe verhalen over hun reisjes, maar ook andere onderwerpen worden graag aangesneden.

 

Vetexbart (BE) Een Belgische blog geschreven door Bart, een dertiger met een full-time job én nog eens voltijdse blogger in zijn niet zo vrije tijd. Als Bart niet in het buitenland zit, verkent hij de leukste plekjes in ons kleine landje en geeft hij maar al te graag tips over waar je heerlijk kan smullen of onbekendere plekjes kan gaan verkennen.

 

We are travellers (NL) Roëll lijkt overal al te zijn geweest! Van het hoge noorden tot het diepe zuiden; deze Nederlandse travelblogster schrijft met een vlotte pen de leukste verhalen neer en vergezelt ze telkens van mooie foto’s en soms ook enkele leuke filmpjes. De site is heel makkelijk navigeerbaar en staat vol met handige tips en tricks waar ik heel wat van bij heb geleerd!

 

bron: www.checkoutsam.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.