Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 mei 2017 @ 03:54 door Travelboy , 983 keer bekeken

Facebook werkt aan een functie die de app in een volwaardige reisgids verandert. Met Facebook City Guides krijg je straks allerlei informatie over een stad als je er nog nooit geweest bent.
 
Facebook City Guides is er op gericht om je te helpen met het ontdekken van een stad. De app biedt niet alleen suggesties voor toeristische plekken om te bezoeken, maar laat ook zien waar je vrienden geweest zijn. Ook toont de app je evenementen waar je vrienden naartoe gaan tijdens je verblijf zodat je kunt afspreken om er samen heen te gaan.
 
Facebook gebruikt voor zijn suggesties niet alleen data van jouw netwerk. Ook mensen die de City Guides-functie helemaal niet gebruiken dragen er aan bij met hun gegevens. Op deze manier kan Facebook je bijvoorbeeld laten zien naar welke restaurants of cafés bewoners van de stad met vergelijkbare interesses gaan.
 
Om automatisch te kunnen bepalen voor welke stad de app je suggesties moet geven gebruikt Facebook de locatiepermissie van Android. Je moet de app dus toegang geven tot je locatie als je wil dat City Guides automatisch werkt voor waar jij bent. Je kunt ook handmatig een stad opzoeken, zodat je van tevoren kunt plannen waar je naartoe wil.
 
De functie werd vorig jaar al door een beperkte groep gebruikers opgemerkt. Zoals wel vaker rolt Facebook de functie geleidelijk aan uit naar alle gebruikers, al is het nog onbekend of City Guides nog in de testfase zit. Een selecte groep gebruikers kan er in ieder geval al gebruik van maken. Waneer City Guides voor iedereen uitgerold wordt is nog niet bekend.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.