Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 juni 2017 @ 03:10 door Travelboy , 1035 keer bekeken

Een annuleringsverzekering is vaak duur (en irritant, want extra gedoe) en dus schaft 57% van de Nederlanders er geen aan tijdens het boeken van een vakantie.

 

Veel mensen denken dat ze hun geld kwijt zijn als de reis onverhoopt toch geannuleerd moet worden. Maar dat ben je niet. Niet als je je vakantie op vriendenprijsreizen zet.

 

Reisje overkopen 
“Mensen die geen annuleringsverzekering afsluiten zijn soms duizenden euro’s aan vakantiegeld kwijt als zij onverwachts niet meer op reis kunnen”, vertelt Laura Voskuilen, oprichter van de website. “Reisorganisatie doen het vaak voorkomen alsof je je (pakket-)reis niet kunt overschrijven op de naam van iemand anders. Maar dat kan wel. Het is wettelijk toegestaan.”

 

Pakketreis
En dus bedacht Laura iets handigs: een website waarop je je vakantie aan andere reisliefhebbers kunt verkopen. Het moet in dit geval wel om een pakketreis (dat wil zeggen een vakantie met minimaal twee onderdelen, zoals een vlucht en hotel) of overnachting gaan. Losse vliegtickets verkopen is helaas niet mogelijk.

 

Alles voor je uitgezocht
“Als je alleen overnachtingen bij een hotel, vakantiepark of camping hebt geboekt kun je dit natuurlijk ook altijd doorverkopen”, zegt Laura. “Maar hou daarbij wel rekening met de voorwaarden van de betreffende aanbieder. De aanbieder staat namelijk vrij om zijn eigen voorwaarden te bepalen. Sommige aanbieders zien het wijzigen van de naam als een annulering.”

 

Geld innen
Maar geen zorgen: voordat Vriendenprijsreizen je vakantie online zet, zoeken ze gratis voor je uit hoe het precies met jouw reis zit. Overige aanbieders zullen hier wijzigingskosten voor vragen. Hoe het dan verder in z’n werk gaat? Afwachten tot jouw vakantie wordt verkocht en geld innen maar.

 

bron: www.linda.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.