Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 26 juni 2017 @ 00:08 door Travelboy , 2599 keer bekeken

Bij het boeken van een vakantie willen we natuurlijk zo min mogelijk betalen voor de meeste luxe. Het is al langer duidelijk dat websites met behulp van cookies de prijzen verhogen als je vaker naar dezelfde vakantie zoekt. Je hebt dus al een goedkopere vakantie als je in een privé-venster je vakantie boekt. Maar hoeveel verschil zou het maken als je de vakantie vanuit een ander land zou boeken?

 

VPNgids

De VPN-experts van de website VPNgids.nl zochten dat voor ons uit. Met behulp van een VPN boekten ze dezelfde vakantie met zowel een Nederlands- als Roemeens IP-adres. Wat bleek? Het lukte ze om vele duizenden euro’s te besparen!

 

Het experiment

Ze zijn halverwege maart 2017 naar Booking.com en Expedia.com gesurfd om respectievelijk een hotel en een vlucht te boeken. Op Booking.com hebben ze 15 nachten in het GTower Hotel in Kuala Lumpur proberen te boeken, voor 2 personen in de periode 16 tot 31 oktober 2017.

 

Op Expedia hebben ze een retourvlucht New York – Kuala Lumpur willen boeken met Emirates (10 – 20 april 2017). Dit hebben ze eerst met onze eigen internetverbinding gedaan, met een bijbehorend Nederlands IP-adres. Vervolgens hebben ze hun cookies gewist en hebben we verbinding gemaakt met een VPN-server in Boekarest, Roemenië. Hierdoor werd de internetverbinding omgeleid en kregen ze een Roemeens IP-adres toegewezen. Daarna hebben ze nogmaals precies dezelfde boekingen opgevraagd bij Booking.com en Expedia.com, alleen nu registreerden beide sites dat wij met een Roemeens IP-adres op hun site zaten. Hierdoor konden ze zien of ze vanuit Nederland andere prijzen te zien kregen dan vanuit Roemenië.

 

Verbinden vanuit Nederland en Roemenië

 

De prijzen die we betaalden met een Nederlands IP-adres

Als eerste zie je de prijzen die ze te zien kregen toen ze met een Nederlands IP-adres probeerden te boeken. Bij Booking.com moesten ze €1.205 neertellen voor de overnachtingen in het GTower hotel, en onze vlucht met Emirates zou ze €3.914,48 kosten.

 

Prijs hotelboeking vanuit Nederland

De prijs die ze betaalden vanuit Nederland voor 15 nachten GTower Hotel, Kuala Lumpur

 

Emirates vlucht vanuit Nederland

De goedkoopste Emirates vlucht (JFK-KUL) die ze vanuit Nederland konden boeken

 

De prijzen met een Roemeens IP-adres

Ze probeerden het nog een keer met een Roemeens IP-adres, om te kijken of er iets zou veranderen aan de prijs. Dit bleek het geval. Het tijdsverschil tussen het maken van de verschillende boekingen was minder dan 5 minuten. De prijs voor het GTower Hotel in precies dezelfde periode zakte met €172. Op onze vlucht bespaarden ze nog forser. Met de huidige wisselkoers betaalden ze omgerekend ongeveer €935 euro met een Roemeens IP-adres.

 

Prijs hotelboeking vanuit Roemenië

De prijs die ze betaalden vanuit Roemenië voor precies dezelfde boeking in het GTower Hotel, Kuala Lumpur

 

 

Dezelfde vlucht, maar dan geboekt met Roemeens IP-adres

 

Besparing

De prijs voor het GTower Hotel in precies dezelfde periode zakte met €172 toen we een Roemeens IP-adres gebruikten. Op onze vlucht bespaarden we in enkele minuten ongeveer €2.979. Onze totale besparing komt daarmee neer op ongeveer €3.151, simpelweg door gebruik te maken van een Roemeens IP-adres via een VPN-server.

Wil je dit experiment zelf ook proberen? Kies dan één van de best getest VPN-servers!

 

bron: http://lifehacking.nl 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.