Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 10 juli 2017 @ 00:52 door Travelboy , 796 keer bekeken

Een navigatiesysteem in je auto of het gebruik van een app zoals Google Maps wil niet zeggen dat je op je bestemming aankomt. Het is soms toch nog handig om in noodgevallen een ouderwetse, papieren wegenkaart in de auto te hebben liggen.

 

Het blijkt dat veel vakantiegangers geen idee hebben waar zij zich bevinden als ze met pech in het buitenland zijn gestrand, constateerde pechhulpaanbieder Route Mobiel. Daarnaast vertrouwen Nederlanders blind op hun navigatiesystemen, maar als deze faalt zijn ze vaak hopeloos verdwaald. Route Mobiel heeft een top 5 gemaakt van navigatieproblemen mee op reis. Dus: wegenkaart mee en voor vertrek de route bestuderen!

 

#1 Meerdere plaatsen met dezelfde naam

Verschillende Europese landen hebben dezelfde naam in één land. In Oostenrijk komt bijvoorbeeld St. Martin meerdere keren voor. Frankrijk heeft ruim 36.000 gemeenten, waarvan ongeveer een tiende een naam heeft die twee of meerdere keren voorkomt. Alleen al van de plaatsnaam Villeneuve bestaan tientallen verschillende varianten. Dat is balen als je na twee dagen rijden eindelijk aankomt in Villeneuve in Zuid-Frankrijk, terwijl je eigenlijk in het noorden had moeten zijn….

#2 Geen actuele wegenkaart mee op reis

Er zijn automobilisten die ooit in de jaren negentig ooit een Europese wegenatlas hebben aangeschaft en denken dat ze het hiermee jaren kunnen volhouden. Mocht je dan je papieren landkaart moeten raadplegen, dan stuit je toch op problemen. Er komen nieuwe straten bij, snelwegen worden omgelegd en straten krijgen andere namen. Allemaal niet te vinden in die oude stratenatlas. Dus koop een actuele wegenkaart!

#3 De smartphone werkt niet in het buitenland

Zorg dat je je smartphone ook in het buitenland kunt gebruiken, want zonder internet heb je in veel gevallen geen navigatie. Zet je roaming aan in het buitenland – sinds 15 juni kun je in Europa internetten zonder extra kosten. Batterij bijna op? Geen nood: je kunt je mobiele telefoon tijdens het rijden opladen via je sigarettenaansteker of neem een goede powerbank mee.

 

#4 GPS valt weg in de bergen

In dichte bossen en of in kloof met omringende bergen kan de GPS wegvallen waardoor de navigatie niet meer werkt. Ook bij veel hoge gebouwen of in dichte bewolking of mist kan het signaal wegvallen van je mobiele telefoon. Er zijn zelfs nog afgelegen gebieden in Europa waar je geen GSM-signaal meer hebt.

#5 Andere plaatsnaam in andere taal

Dit is een navigatieprobleem waar vooral dombo’s mee te maken hebben, maar het schijnt te gebeuren. Dat je in verwarring raakt omdat de plaatsnaam in een andere taal anders klinkt dan in het Nederlands. Denk aan de Belgische stad Luik, dat ter plekke Liège heet. Gelukkig herkennen Google Maps en de navigatiesystemen de plaatsnaam meestal wel, ook als je deze in het Nederlands intikt. In Europa is geen andere plaats met de naam ‘Luik’. Tik je in Nederland ‘Amerika’ in op je navigatie, dan kom je overigens gewoon in een gehucht in Drenthe uit.

 

Bron: www.wereldreis.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.