Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 22 augustus 2017 @ 01:13 door Travelboy , 921 keer bekeken

Die vreselijke jeuk, slapeloze nachten en bulten. Als je erg geliefd bent bij de mug dan herken je deze dingen zéker. Het kwaad is snel geschiet en je komt er niet zo makkelijk vanaf. Ben jij ook zo’n gevalletje ‘ze moeten ook altijd mij hebben’? Deze middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten.

 

1 IJs
Kou helpt tegen de jeuk en de zwelling van wondjes. Je kunt wat ijsklontjes of een koelelement even kort op de muggenbult houden. Zo wordt de plek als het ware licht verdoofd en zal de jeuk even wegblijven.

 

2 Alcohol
Het gaat hierbij om alcohol om wonden te ontsmetten. Dep wat pure alcohol (die je kunt kopen bij de drogist of apotheek) op een watje en daarna op de muggenbult. Je zult merken dat de jeuk hierdoor een stuk minder wordt.

 

3 Zout
Heb je altijd maar last van de jeuk? Dan kan zout de oplossing zijn. Maak de muggenbult een beetje nat en strooi wat grof zout op de muggenbult.

 

4 Citroen- of limoensap
Natuurlijke zuren kunnen jeuk voorkomen. Vers citroen- en limoensap helpen niet alleen tegen de jeuk: ze voorkomen ook infecties.

 

5 Tandpasta
Misschien een verrassende, maar het werkt er niet minder om. Munt heeft een kalmerende werking. Smeer een klein beetje tandpasta op de muggenbult om de jeuk tegen te gaan.

 

6 Appelciderazijn
Dit goedje is heel handig voor meerdere dingen. Het helpt zoals misschien bekend tegen een verbrande huid, maar dus ook tegen jeuk. Door het zuur dat in appelciderazijn zit wordt de jeuk minder. Je kunt een beetje op een watje doen en op de muggenbult deppen.

 

7 Baksoda
Baksoda is geen product dat heel goed is voor je huid. Toch zorgt het ervoor dat de jeuk van muggenbulten kan verdwijnen. Maak een pasta van baksoda en water en laat dit goedje intrekken op de muggenbult.

 

8 Aloë vera
Iets wat tegen een heleboel dingen werkt: aloë vera. Het wondermiddel voor verkoeling. Door de muggenbult te koelen zal ook de jeuk verminderen.

 

9 Bananenschil
De suikers die zich in de binnenkant van een bananenschil bevinden helpen vocht uit de muggenbult te halen. Wrijf de bananenschil over de muggenbult om de jeuk te verminderen.

 

10 Theeboomolie
Theeboomolie is een natuurlijke olie die zwellingen vermindert. Daardoor kan ook jeuk worden verzacht. Theeboomolie is ook goed voor het verminderen van de kans op infecties

 

bron: www.libelle.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.