Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 @ 01:28 door Travelboy , 1119 keer bekeken

Welk eiland je ook kiest, de Canarische eilanden staan garant voor een heerlijke mix van avontuur, ontspanning en een welverdiend zonnetje. En elk eiland is uniek. Waar wil jij op ontdekkingstocht? Zoover helpt je kiezen!

La Palma – wandelaars en stelletjes

Spreken adembenemende landschappen (UNESCO-biosfeer), weelderige, tropische bossen en een dromerige sterrenhemel je aan? La Palma it is! Stiekem is La Palma gewoon het knapste Canarische eiland. De stranden zijn niet per se de beste, maar de dramatische vulkanische stranden met zwart zand maken alles goed.

 

Doen: Hiken, sterren kijken en de nationale parken ontdekken.
Hoogtepunten: Nationaal park Caldera de Taburiente en het Tilos-bos.

 

Fuerteventura – sportievelingen en lovers

Strandliefhebbers, sportievelingen en lovers: zoek niet verder. Als je blij wordt van kilometerslange perfecte zandstranden, kies dan Fuerteventura. Het jeugdige eiland is het één na grootste Canarische eiland en staat bekend om het woestijnachtige landschap. De kust is een must voor beach lovers en het verfrissende briesje van de Atlantische oceaan trekt veel windsurfers.

 

Doen: Surfen, windsurfen en bakken op het strand.
Hoogtepunten: De witte zandstranden van Corralejo en Isla de lobos.

 

Tenerife – iedereen

Tenerife is één van de populairste én grootste Canarische eilanden. Het eiland heeft dan ook iets voor ieder type vakantieganger. Mooie stranden, familievertier, ultieme accommodaties voor ontspanning (zoals Hotel Iberostar Grand Hotel El Mirador en Hotel Iberostar Anthelia) én het is ook nog een golfparadijs. Ontdek de authentieke dorpjes, de diverse landschappen en de indrukwekkende vulkaan. De vulkaan (Teide) is tegelijkertijd de hoogste berg in Spanje (3.718 meter).

 

Doen: Golfen, watersporten, pretparken, wandelen.
Hoogtepunten: Nationaal park Teide, dolfijnen en walvissen spotten 

 

Gran Canaria – iedereen, maar voornamelijk families, shopaholics en wandelaars

Niet het grootste, maar zeker wel het populairste eiland. Vooral wandelaars en families zijn dol op Gran Canaria. Er wordt ook wel over het eiland gezegd dat het een miniatuur-contintent is. Zoveel verschillende landschappen: van indrukwekkende bergen tot de gouden zandduinen en groene bossen. De leuke stadjes kennen een levendig uitgaansleven en shoppen op Gran Canaria kun je ook als de beste.

 

Doen: Naar het strand, van het landschap genieten, shoppen.
Hoogtepunten: Las Palmas en de duinen van Maspalomas.

 

Lanzarote – strandliefhebbers en vulkaanavonturiers

Voor een vulkanisch avontuur boek je een ticket naar Lanzarote. Perfect voor een relaxte vakantie met het gezin of je lief. Dankzij het maanlandschap waan je je soms op een andere planeet. Door de verwoestende vulkanische uitbarstingen gaat de geschiedenis op dit eiland niet heel ver terug. Het eten dat je er bestelt is dan ook afgekeken van de omringende eilanden.

 

Doen: Bezoek het nationaal park, relax op het strand en beoefen een watersport.
Hoogtepunten: Nationaal park Timanfaya, de stranden van Papagaya.

 

 

La Gomera – rustzoekers en wandelavonturiers

Het sprookjesachtige eiland waar de tijd vergeten is: La Gomera. Het échte La Gomera ontdek je al wandelend. De betoverende bossen, zeezichten, ravijnen en mysterieuze landschappen maken het eiland perfect voor wie op zoek is naar rust en ‘iets nieuws’. Je voelt je op dit eiland een echte ontdekkingsreiziger, maar wel met het vakantiecomfort achter de hand.

 

Doen: Wandelen, strandhoppen, dagje op een boot.
Hoogtepunten: Luister naar de vreemde Silbo-taal en breng een bezoek aan het Mirador De Abrante glass restaurant.

 

El Hierro – lopers, duikers en ontdekkingsreizigers

Dit eiland is maar 278 kilometer groot en bomvol mooie bossen, oude nederzettingen en gigantische hagedissen. Het enigszins vreemde eiland is perfect voor duikers en liefhebbers van de glooiende heuvels. El Hierro heeft geen internationale luchthaven en bereik je pas na drie uur varen, het is hier dus heerlijk rustig.

 

Doen: Wandelen.

 

bron: www.zoover.nl



Reacties

  • Travelboy
    woensdag 18 oktober 2017, 05:30

    IK heb me 1 keer laten overhalen om mee maar Playa del Ingles te gaan. Niks voor mij, dus nooit meer!

  • Susan-
    dinsdag 10 oktober 2017, 15:54

    Ik ben 3x naar cran canaria geweest.

    in mogan heel leuk plaatsje

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.