Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 oktober 2017 @ 05:05 door Travelboy , 1176 keer bekeken

Vanaf nu moet je geen smartphone meer delen om in een andere taal met iemand te communiceren. Google translate is al een veel gebruikt medium om met iemand te communiceren in een andere taal. Maar via de nieuwe Google Pixel Buds, kan je nu een gesprek in real time laten vertalen. Toen Google begin dit jaar liet weten dat Google Translate nog een belangrijke rol ging spelen, had niemand dit zien aankomen.
 
De Google Pixel Buds lijken veel op de Apple AirPods. Ze kosten ook evenveel, $159. Maar wanneer je de Google Pixel Buds combineert met de smartphone van Google, de Google Pixel, kan je er ontzettend veel coole dingen mee doen, waaronder instant vertalingen.
 
Google hield begin oktober, net als Apple in september, zijn jaarlijkse show om zijn nieuwe producten voor te stellen. Het begon met de Google Pixel 2 XL, de smartphone van Google. Hiermee wil het bedrijf steeds meer de concurrentie aangaan met Apple en Samsung.
 
Maar net zoals Apple dat doet, bewaarde Google het beste voor het laatste. Hoewel klein en aanzien als een accessoire, was het de Google Pixel Buds die de show stalen. Deze Pixel Buds worden draadloos verbonden met de smartphone, zoals de Apple AirPods. Maar wat de AirPods niet kunnen en de Pixel Buds wel, is dus vertalen.
 
 
Je tikt op de rechter pod in je oor en je zegt ‘Help me Spaans spreken’. De persoon die naast je staat, kan in het Spaans spreken en de Google Pixel vertaalt dit voor jou in jouw pods. Vervolgens kan jij iets zeggen en gaat Google Pixel via Google Translate jouw tekst vertalen en uitspreken in het Spaans.
 
De vertaling begint een paar seconden nadat je gestopt bent met spreken. Zo blijft het gesprek redelijk vloeiend verlopen. Dit gaat dan ook veel sneller dan steeds op de smartphone een tekst te typen en aan elkaar door te geven.
 
De Google Pixel Buds kunnen 40 verschillende talen vertalen. Er kunnen dus 1.600 gesprekken met andere talen gevoerd worden.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.