Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 november 2017 @ 02:22 door Travelboy , 877 keer bekeken

Bij het uitzoeken van een accommodatie is het vaak een uitdaging om de perfecte balans tussen prijs en comfort te vinden. We deden onderzoek* naar de vierkante meterprijzen van 3- en 4-sterrenhotels in de populairste Europese en wereldwijde bestemmingen onder Nederlanders, en vergeleken dit met de prijzen van vakantiewoningen om te kijken waar én hoe je het goedkoopst overnacht.

 

 

Hotels Londen en Parijs klein en duur, Boedapest en Praag goedkoopst

Hoewel hotelkamers in Londen tot de kleinste in Europa behoren, zijn kamers in de Britse hoofdstad het allerduurst. Een kamer in een 3- of 4-sterrenhotel kost per vierkante meter 7,72 euro, wat neerkomt op een gemiddelde van 147 euro per nacht. In ruil hiervoor krijgen reizigers gemiddeld 19 m2 aan hotelkamer, twee vierkante meter minder dan het gemiddelde. Ook in Parijs zijn de kamers klein maar prijzig met prijzen boven de zeven euro per vierkante meter. Ter vergelijking, in Boedapest en Praag liggen de hotelprijzen meer dan vier euro per vierkante meter lager. Een overnachting kost hier maar 60 tot 65 euro per nacht voor een bovengemiddeld grote kamer van 23 vierkante meter.

 

Voor zes of zeven euro maar liefst 29 vierkante meter extra ruimte in Valencia en Lissabon

Reizigers die kiezen voor een vakantiewoning profiteren over het algemeen van extra ruimte, maar moeten daarvoor vaak wel meer betalen. Alleen in Rome en Boedapest is een vakantiewoning gemiddeld goedkoper dan een 3- of 4-sterrenhotel. Zo besparen reizigers in Rome maar liefst 31 euro per nacht door te kiezen voor een overnachting in een appartement.

 

Ondanks de hogere prijzen zijn vakantiewoningen vaak de beste keuze voor families en groepen: in plaats van meerdere hotelkamers is één vakantiewoning vaak voldoende. Vooral in het Spaanse Valencia en Portugese Lissabon levert het huren van een vakantiewoning stukken meer ruimte op voor een klein extra bedrag. In ruil voor een extra investering van vier euro in Valencia en zeven euro in Lissabon, winnen reizigers namelijk maar liefst 29 vierkante meters aan ruimte.

 

 

Hotels New York en San Francisco wereldwijd het duurst

Wereldwijd spannen New York en San Francisco de kroon qua prijzen: reizigers die hier in een 3- of 4-sterrenhotel overnachten zijn bijna vijf keer duurder uit dan in Bangkok of Bali. Dubai heeft niet alleen de grootste wolkenkrabber en golfbaan, maar met een gemiddelde grootte van 44 meter ook de grootste hotelkamers ter wereld. Dit betekent overigens niet dat de kamers onbetaalbaar zijn. Met een gemiddelde prijs van 2,07 euro per vierkante meter zijn alleen hotels in Bangkok (1,35 per m2) en Bali (1,49 per m2) goedkoper. Gekeken naar het totaalbedrag zijn kamers in Dubai gemiddeld 60 procent goedkoper dan in New York.

 

Net als in Europa, kost een vakantiewoning wereldwijd gemiddeld meer dan een hotelkamer. Naast de drukkende temperaturen zullen reizigers het niet snel benauwd krijgen van een krappe vakantiewoning in Denpasar. De accommodaties in de Balinese hoofdstad hebben een gemiddelde oppervlakte van 100 vierkante meter en zijn daarmee ruim 3 keer zo groot als hotelkamers in de stad. Nog interessanter zijn de prijzen: in Denpasar ben je gemiddeld 154 euro per nacht goedkoper uit dan een vakantiewoning in de New York, en heb je ook nog 3 keer zoveel ruimte.

 

In Tokyo kunnen reizigers torenhoge hotelprijzen vermijden door te kiezen voor een vakantiewoning. In de stad die bekend staat als één van de duurste ter wereld staan gelukkig vakantiewoningen die twee keer zo groot en 32 procent goedkoper zijn dan het gemiddelde 3- of 4-sterrenhotel.

 

Reizigers die bereid zijn een klein bedrag extra te betalen voor flink wat extra ruimte, kunnen in Miami het beste kiezen voor een vakantiewoning. De gemiddelde oppervlakte van de accommodaties is 3 keer zo groot als in hotels terwijl de prijs per vierkante meter bijna 2,5 keer zo goedkoop is.

*Data voor de meest populaire bestemmingen in Europa en wereldwijd zijn gebaseerd op zoekopdrachten op KAYAK.nl uit de periode 1 januari 2017 tot en met 20 september 2017 voor reizen tussen 1 januari 2017 en 31 december 2017. De gemiddelde prijs per vierkante meter is gebaseerd op clicks voor hotels op KAYAK.nl tussen 22 september 2016 en 22 september 2017, voor accommodaties die geschikt zijn voor minimaal 2 personen, en voor bestemmingen met beschikbare data voor prijs en accommodatie-oppervlakte voor minstens 5 dezelfde accommodatietypes. Prijzen kunnen variëren en kunnen niet langer beschikbaar zijn.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.