Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 november 2017 @ 00:18 door Travelboy , 930 keer bekeken

Een luxe ontbijtbuffet, krakend beddengoed en een schone badkamer met regendouche zijn dingen waar geen enkele reiziger nee tegen zegt. En hoewel we op vakantie maar al te graag in de watten worden gelegd, is een hotel met veel luxe niet altijd even betaalbaar. Voor reizigers die op zoek zijn naar luxe dichtbij huis, onderzochten* we in welke Europese steden reizigers het meeste comfort krijgen voor een schappelijke prijs. Ook werd onderzocht waar ze voor een vijfsterrenhotel wél de hoofdprijs betalen.

In het Poolse Poznan veel luxe voor gemiddeld 69 euro per nacht

Voor een luxevakantie voor weinig geld is er binnen Europa genoeg keuze. Zo kost een nacht in een vijfsterrenhotel in de studentenstad PoznaÅ„ in Polen gemiddeld slechts 69 euro. Daarmee staat de stad die bekend staat om haar vrolijke, kleurrijke straten en pleinen op nummer één in de top tien. Op de tweede en derde plaats staan de romantische en historische Spaanse steden Toledo en Girona, waar een groot deel van Game of Thrones is opgenomen. Hier slapen reizigers voor gemiddeld 73 tot 76 euro per nacht in allesbehalve Spartaanse hotels. In alle overige steden uit de top tien kosten vijfsterrenhotels niet meer dan 106 euro per nacht:

 

 

Vijfsterrenhotel Monaco 484 procent duurder dan in Poznan

Hoewel alle hotels in de top tien met meest goedkope vijfsterrenhotels gemiddeld niet meer dan 106 euro per nacht kosten, betalen reizigers die voor de volgende steden kiezen minimaal het dubbele. Zo kost de gemiddelde overnachting in Monaco maar liefst 403 euro, een prijstoename van 484 procent in vergelijking met een nachtje in PoznaÅ„. Ook hotels in Genève (+462%) en Salzburg (+407%) zijn aanzienlijk duurder. Hekkensluiters in de top tien zijn de Franse wijnstad Bordeaux, het Zwitserse Zürich en onze eigen hoofdstad Amsterdam. Hier liggen de gemiddelde kamerprijzen tussen de 256 en 258 euro, minimaal 271 procent hoger dan een luxe kamer in Poznan„.  

 

 

* Voor het onderzoek werden de prijzen van hotels binnen Europa geanalyseerd, in de periode 1 november 2017  tot en met 28 februari 2018. De prijzen zijn gebaseerd op zoekopdrachten in de periode van 1 januari 2017 tot en met 8 november 2017 op KAYAK. Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen en kunnen niet langer beschikbaar zijn.

 

Bron: www.kayak.nl/news



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.