Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 december 2017 @ 02:06 door Travelboy , 949 keer bekeken

Bestemmingen waar iedereen straks over praat

 

Dichtbij, ver weg, oude bekenden en verse, heet-van-de-naald plekken die nog ontdekt moeten worden. Hier een te gekke collectie landen en steden waarvan wij voorspellen dat ze de Travel trends 2018 domineren. Van verrassend Zuid-Korea tot booming Tbilisi. Waar wacht je nog op, uitkiezen dat nieuwe reisavontuur!

De landen voor je bucketlist van 2018

Zuid-Korea

Zoekopdrachten 11.22% gestegen*

 

Vanaf 9 februari 2018 kun je voor de buis zitten voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Reden dat deze Aziatische parel extra in de spotlights staat. De Olympische spelers maken kennis met een fascinerend land waarin stad, natuur, cultuur, bizarre musea zoals het Toilet park en Museum en tradities elkaar afwisselen. Beginnend bij bruisend Seoul met top bezienswaardigheden als de Bongeunsa Tempel, de gevangenis van Seodaemun, Bukchon Hanok Village, het grootste stadspaleis Gyeongbukgung en de Gwangjang market. Bij die streetmarket of elders in de stad smul je natuurlijk van een onvervalste Koreaanse barbecue met een stevig Soju-drankje. Buiten de stad wacht het subtropische Jeju Island met stranden maar ook Love Land, een nogal anders dan anders openlucht sculpturenpark met beelden die seksstandjes laten zien.

 

Mauritius

Zoekopdrachten 13.74% gestegen*

 

Mauritius had het imago een dure bestemming met louter exclusieve resorts te zijn. Dat idee is achterhaald. Zeker nu Air Mauritius samen met KLM sinds oktober 2017 rechtstreeks op het eiland vliegt, ligt deze exotische bestemming binnen handbereik. Nou ja, het is wel ruim 11 uur vliegen. Maar dat heb je er graag voor over. Om te loungen op stranden zoals Blue Bay en Belle Mare in het zuidoosten en het kilometerslange zandstrand bij de levendige plaats Flic en Flac. Maar ook voor de natuur in het binnenland en een tripje naar de Chamarel-watervallen, het zien van de zevenkleurige heuvels van Chamarel en het Black River Gorges National park. Beklim tot slot Le Morne Brabant voor een spectaculair uitzicht op de (soort van) onderwater waterval voor de kust en reserveer tijd voor de Centrale Markt in hoofdstad Port Louis. Meer top bezienswaardigheden op Mauritius.

 

Slovenië

Zoekopdrachten 15.17% gestegen*

 

Een tijdje geleden stond het toerisme in Slovenië nog in de kinderschoenen. Met betere (vlieg)verbindingen, inzet op fietstoerisme en de marketing op orde, zie je dit kleine maar oh zo fijne land niet meer over het hoofd. Kies lukraak uit het hippe Ljubljana met z’n barokke Oude stad, de stranden aan de Mediterrane kust met kustplaats Piran als hoogtepunt en het Karstgebied met duizenden verborgen grotten om te fietsen. Ook het meer van Bled mag er zijn, het is een van de populairste plekken in Slovenië. Goed om te weten: Slovenië is een zomer- én winterbestemming. Verse sporen in de sneeuw maak je in skigebied Vogel dat boven het majestueuze Bohinj meer ligt.

 

Kazachstan

Zoekopdrachten 19.1% gestegen*

 

Land van woestijngebieden, duizelingwekkend diepe canyons, steppes, de Zijderoute, oude hoofdstad Almaty en het nieuwe, moderne Astana met skyline en de Baytarek toren. Dit op 8 na grootste land ter wereld met ruim 16 miljoen inwoners en een oppervlakte die 80 keer groter is dan Nederland is misschien niet direct de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt. Maar steeds meer avonturiers, backpackers en natuurliefhebbers gaan er naartoe. Zoals Eva van de Wijdeven en Eddy Zoey die voor het tv-programma De Gevaarlijkste Wegen Kazachstan doorkruisten. Zij waren compleet overdonderd door de vriendelijke locals en de natuur. Mis niet de Charyn Canyon, het Aksu Djabagly National Park en meren zoals Lake Balkhash of Balkasjmeer en het Kaindy Lake (Jezioro Kaindy).

 

Nicaragua

Zoekopdrachten 48.32% gestegen*

 

Nicaragua is zo’n land dat in rap tempo populair wordt. Vooral onder avontuurlijke backpackers. Het is nog relatief onontdekt, je reist er veilig en makkelijk rond, het leven is er niet duur en het heeft flink wat bucketlijstmateriaal. Van verbluffende natuur, koloniale steden, machtige vulkanen tot wereldstranden. Koloniale stad Granada aan het meer van Nicaragua en vulcano boarding op de Cerro Negro vulkaan horen standaard op je Nicaragua to-do-lijst thuis. Naast luieren op de stranden bij San Juan del Sur aan de Emerald Coast inclusief snorkelen en surfen. Bijzonder is ook het gebied rondom de 190 km lange San Juan rivier die uitmondt in de Caribische Zee. Bezoeken aan cacaoplantages, wandelingen door het Indio Maíz-reservaat en nachtelijke boottrips om de wegen van alligators te doorgronden behoren tot de highlights.

 

Dé steden voor jouw citytrip in 2018

Sofia, Bulgarije

Zoekopdrachten 38.3% gestegen*

 

De goedkoopste hoofdstad van Europa. Dat is Sofia in Bulgarije. En laat je nu ook nog eens voor een paar eurotientjes met Ryanair naar deze leuke citytripbestemming vliegen. Een uitgelezen kans om je bespaarde vakantiebudget stuk te slaan in bijvoorbeeld het Central Department Store TZUM, de 130 winkels tellende Mall of Sofia of het Paradise Center. Van de usual suspects tot dure designerkleding en vintage, Sofia heeft het voor je. Maar met alleen shoppen doe je de 7000 jaar oude stad aan de voet van de Vitosha berg te kort. Bezoek de Alexander Nevski Kathedraal en het neoklassieke Ivan Vazov theater afgewisseld met een duik in de hippe, urban kunstscene. Zo is er Swimming Pool, Sofia’s plek voor hedendaagse kunst verstopt in een rooftop-appartement met een geweldige 360-graden view over de stad (zonder echt zwembad overigens). En zie ook nog 11 andere onvergetelijke plekken in Bulgarije.

 

Tbilisi, Georgië

Zoekopdrachten 12.7% gestegen*

 

Al een tijdje zoemt en gonst het in reisland dat de Georgische hoofdstad Tblisi, het nieuwe Berlijn is. Door het ongekend goede ´clubbing´-klimaat met topnachtclubs als Bassiani (the darkest Underground-club in the world) en conceptstores als Chaos. NRC noemde Tblisi ‘booming’ door de creatieve, jonge scene van kunstenaars en ontwerpers die de stad aan de rivier de Mvtaki overneemt. Met te gekke hotels zoals het Rooms Hotel Tblisi, hostel en urban hotspot Fabrika en bar/restaurant Lolita als resultaat. Overal broeit en bruist het; Tblisi is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Zonder haar roots en roerige geschiedenis als voormalige republiek van de Sovjet-Unie te vergeten. Na een burgeroorlog en een Rusland-conflict is het nu rustig in het land en gelden in het grootste deel geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Zie het Oude Tblisi, links van de rivier en badhuiswijk Abanotubani waar je nog altijd kunt baden in zwavelbaden zoals het Royal Bath house. Naast het nieuwe gedeelte, de Rustaveli boulevard en de Vrijheidsbrug die je meeneemt naar het Rikepark en het Presidentieel Paleis waar giga, opvallende buizen onder liggen.

 

Ajaccio, Corsica

Zoekopdrachten 42.64% gestegen*

 

Het mediterrane Ajaccio is een 'oude favoriet' die weer enorm in de lift zit. De hoofdstad van Corsica is bijzonder en intrigerend, net als het eiland zelf dat je natuurlijk van kust tot kust verkent. Ajaccio is de geboorteplaats van de Franse keizer Napoleon Bonaparte en dat zul je weten ook. Zijn geboortehuis Maison Bonaparte is een nationaal museum, in het stadhuis vind je het Napoleon-museum Salon Napoléonien, ’s mans standbeelden staan op Place d’Austerlitz en de belangrijkste straat van Ajaccio heet Cours Napoléon. Mis ook niet het Museum van Schone Kunsten (Palais Fesch) met de grootste collectie Italiaanse kunst in Frankrijk na het Louvre inclusief mooie binnenplaats om uit te rusten na het kunst kijken. Naast kunst en cultuur, zijn er de stranden zoals die van Porticcio (Plage de La Viva). Tip: combineer een rondreis Corsica met buureiland Sardinië.

 

Osaka, Japan

Zoekopdrachten 18.26% gestegen*

 

Alsof je zo een decor van het futuristische Blade Runner binnenwandelt. Osaka is een van de modernste en meest fascinerende steden in de wereld. De meer dan 18 miljoen inwoners krioelen door deze eigenzinnige stad die op de een of andere manier nooit chaotisch aandoet. Daarvoor doet het hypermoderne openbaar vervoersnetwerk een duit in het zakje. De Japanse metropool is de plek om goed te eten, deze keer geen sushi maar oshi, de Osaka-variant op de Japanse rijstgerechtjes. Deze proef je bij de ontelbare themarestaurants in de kleurrijke en met neonlicht gevulde Dotonbori area. Op de to-do-list: het Osaka Aquarium inclusief walvishaaien, de Shitennoji-tempel, een klim op de Umeda Sky Building en het geinige Momofuku Ando Instant Ramen Museum over de geschiedenis van instant noedels. Check de 15 wandelroutes door Japan als je wilt hiken in de buurt van Osaka.

 

Ponta Delgada

Zoekopdrachten 55.57% gestegen*

 

De Azoren. Zo’n eilandengroep die je wel ergens van kent, maar meestal niet zo 1-2-3 op de kaart aanwijst. Redelijk onontdekt dus en een klein Portugees geheim. Want, ja, de 9 eilanden in de Atlantische Oceaan op 2 uur vliegen vanaf Lissabon horen bij Portugal. Stuk voor stuk indrukwekkend, van vulkanische oorsprong, met afwisselend natuur, stranden, authentieke dorpjes en een keuken om je vingers bij af te likken. Met het gemoedelijke 70.000 inwoners tellende Ponta Delgada als kloppende hart en grootste stad. Dwaal door de smalle straten van het historische centrum langs kleurrijke huizen en kerken naar het Gonçalo Velho Cabral plein met de beroemde zwart-witte Portas da Cidade poorten. Om na wat sightseeing aan te schuiven voor een Arroz de marisco of de typische lapas-weekdiertjes (in het Nederlands patella) in de uitstekende visrestaurants aan de haven. Meer tips voor je reis naar de Azoren!

 

Deze Travel trends zijn zorgvuldig geselecteerd door reisexperts van Skyscanner. Ze zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar zoekopdrachten voor vluchten tussen januari 2015 en september 2017



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.