Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 13 januari 2018 @ 16:02 door Travelboy , 1096 keer bekeken

Kamperen is natuurlijk zoveel meer dan een tentje, stokken en klapstoeltjes. Wat denk je van high tech of juist duurzaam kamperen? Je leest hier dé kampeertrends voor 2018. Wat is jouw favoriet?

Huiselijk en comfortabel kamperen

 

Wel de lusten, niet de lasten. Zo is deze kampeertrend te omschrijven. Je boekt een plek op de camping waar je tent al klaar staat, gemeubileerd en wel. Ideaal! Zo geniet je van alle luxe binnen, maar leef je wel lekker buiten.

 

Jessica kampeert al haar hele leven en met haar man en drie jonge kids gaat ze graag op vakantie naar Frankrijk. Ze kiezen steeds vaker voor comfort. ‘Kamperen is zo leuk met onze drie jongens! We slapen in een grote tent met z’n allen, maar dan met eigen wc en douche. Niet meer met de ongemakken van met een rol papier onder je arm naar het toilet lopen. En een gezellige tent vol met kussentjes en kleedjes.

 

Ook vakantiegangers Linda en Michel genieten van comfort op de camping. Ze verbleven afgelopen jaar op camping La Mirande in Frankrijk: ‘La Mirande is een kleinschalige, fantastische glamping. De nieuwe tenten zijn compleet ingericht, inclusief een eco-toilet dat vooral s’nachts een uitkomst is omdat je dan niet perse naar je prive badkamer hoeft te lopen.

 

High tech kamperen

 

High tech en kamperen? Geen voor de hand liggende combinatie! Toch wordt kamperen in 2018 steeds meer high tech, zoals op deze locatie in Zwitserland. Je slaapt in zogenoemde pods: tenten op een houten plateau die van alle gemakken zijn voorzien. Wat die gemakken zijn? Een kingsize bed, een privésauna (!), een iPad met Netflix en ontbijt dat aan je pod gebracht wordt.

 

Iris, kampeerder sinds ze zich kan herinneren, vindt het een geweldige trend. Vandaar dat The Whitepod resort in Zwitserland op haar bucketlist staat. ‘Dit zijn pods die middenin de natuur staan op een Zwitserse berg. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht. En de tenten zijn zeer luxe, er is zelfs wifi. ’s Morgens sta je in alle vroegte op en ski je zo de berg af op je privé piste…

 

Back to basic

 

Dagelijks komt er een hoop informatie op ons af, vooral nu we leven in een iPad-generatie. Eigenlijk staan onze hersenen niet meer stil. Maar zou dat niet eens fijn zijn voor een paar weekjes? Back to basic en één met de natuur is daarom een trend die we gaan zien als het op kamperen aankomt. Zonder telefoon, in totale rust.

 

Femke, haar man en twee jonge kinderen kamperen het liefst zo low key mogelijk. ‘Ik merk dat er behoefte is aan totale ontspanning met zo min mogelijk prikkels. Dus geen wifi en zelfs geen telefoon. Probeer het maar eens, het is echt heerlijk. Alleen maar rust om je heen in een fijne omgeving en alle tijd voor elkaar en de kids.’

 

Doe maar duurzaam

 

Ecologisch, biologisch, duurzaam: hipper kan het niet. Logisch dat deze trend doorzet in de kampeerwereld. Ook kampeerder Lisa is groot fan van eco-camping, oftewel duurzaam kamperen. ‘Lekker op de fiets naar de camping. Douchen onder een waterbesparende douche, met biologisch afbreekbare douchegel. En creatief zijn in en met de natuur. Je telefoon laat je thuis, want oplaadpunten zijn schaars op een natuurcamping.’

 

Ga bijvoorbeeld eens in Nederland naar de camping, zoals Beek en Hei, beoordeeld met een 8,2.

 

Bron: www.zoover.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.