Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 januari 2018 @ 00:58 door Travelboy , 880 keer bekeken

De vrolijk aangeklede stands, internationale hapjes, lonkende reisbrochures en het internationale karakter van de Vakantiebeurs kunnen niet anders dan je inspireren voor een volgende reis. Ook in 2018 vindt de grootste reisbeurs van Nederland weer plaats in Utrecht. Stippel je route uit door de verschillende hallen en praat met lokale reisspecialisten die naar het koude Nederland af zijn gereisd om te vertellen over hun land. Vol trots geven ze je een kijkje in hun wereld en inspireren ze je met alle mogelijkheden. De kans is groot dat je met ideeën thuiskomt voor bestemmingen of regio’s waar je anders nooit aan gedacht had. Heb jij ook het plan om in 2018 de Vakantiebeurs te bezoeken? Dít is wat je kunt verwachten!

NIEUWE BESTEMMINGEN OP DE VAKANTIEBEURS 2018
Ben je op zoek naar inspiratie? Plekken in de wereld die nog puur en onbedorven zijn door toerisme? Ook in 2018 zijn er weer een aantal nieuwe bestemmingen te vinden op de Vakantiebeurs, zoals Kirgizië en Benin. Je zou het misschien niet verwachten maar Kirgizië is een perfecte bestemming voor de actieve vakantiegangers. Het Kirgizische landschap is er één met vele gezichten. Van Alpenweiden tot grillige bergtoppen en kronkelende rivieren. Ben je nieuwsgierig naar West-Afrika dan is nieuwkomer Benin wellicht een bezoekje waard. Misschien niet nieuw als reisbestemming, maar wel op de beurs zijn Colombia en Mexico. Uit ervaring kunnen we zeggen dat beide landen meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Laat je dus inspireren op de stands van deze Latijns Amerikaanse landen!
 

DE EXPERIENCE HALL
Wil je niet alleen zien, maar juist ook ervaren? Nieuw op de Vakantiebeurs is de experience hal. Deze hal is speciaal voor mensen die echt willen proeven aan een bestemming. Zo kun je een wandeling maken over de hippiemarkt van Ibiza, duiken in een duiktank, chillen in strandtentjes, wandelen door de virtual reality straat, een voorstelling bijwonen in het theater en genieten van livemuziek. Uiteraard is er de gelegenheid om echt te proeven. Want wat is er nou leuker dan om het eten van een bestemming te ontdekken?
 
SPECIALE VOOR FOTOGRAFIELIEFHEBBERS: WIN TICKETS NAAR NIEUW-ZEELAND!
Vind je het leuk om deel te nemen aan de reisfoto van het jaar verkiezing? De winnaar ontvangt 2 tickets naar Nieuw-Zeeland met Qatar Airways. Een mooie bijkomstigheid is dat voor elke deelnemer een donatie gedaan wordt aan het project van Justdiggit die een positieve bijdrage tegen klimaatverandering levert. Ook wanneer je graag meer wilt weten over fotografie loont het om naar de beurs te komen. Op Photo Friday worden er namelijk Masterclasses en workshops gegeven die in gaan op fotografie met je smartphone, wildlife fotografie of bijvoorbeeld portretfotografie.
 
DE VAKANTIEBEURS VOOR SOLOREIZIGERS
Ben je opzoek naar een reismaatje? Solo Sunday biedt uitkomst! Op zondag 14 januari ligt de nadruk op zowel single- als soloreizigers. Wanneer je de soloreizigersroute volgt kom je langs alle touroperators die zich specialiseren in solo- en singlereizen. Je kunt ze het hemd van het lijf vragen om zodoende de beste reis voor jou eruit te pikken.

HIKEN & BIKEN: ACTIEVE VAKANTIES
Voor de actievelingen is er speciaal een zone in het leven geroepen waar fietsen, wandelen en andere outdooractiviteiten centraal staan. Allerlei reisspecialisten inspireren je hier met de mogelijke activiteiten binnen hun bestemming. Uiteraard is er de mogelijkheid om actief bezig te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitproberen van een e-bike op het uitgebreide fietsparcours? Op de picknickweide kun je in stijl vertoeven met een hapje en een drankje. Zeker de moeite waard dus om een kijkje te nemen!
 
DE TASTE THE WORLD ROUTE VOOR FOODIES
Laten we eerlijk zijn, op vakantie speelt eten een grote rol. Lokale lekkernijen uitproberen, teveel snoepen van dingen die je eigenlijk niet zou moeten eten en uiteraard moeten de traditionele alcoholische versnaperingen geproefd worden! Duitse wijnen, Ierse muffins, Afrikaanse Boboti, zoete lekkernijen uit de Domincaanse Republiek of een speciaal vruchtensapje uit de USA. Zit je al watertandend dit te lezen? Dan moet je zeker even een kijkje nemen op de beurs!

HET URBAN TERRAS VOOR CITYTRIPPERS
Ben jij van plan om in 2018 flink te citytrippen? Bezoek dan zeker de hallen 7 en 11. Voor de bestemmingen Barcelona, Valencia, Praag, Florence, Parijs, Madrid, Marrakech, Berlijn, Stockholm, Antwerpen, Berlijn, Kopenhagen, Krakau, Rotterdam, Maastricht, Amsterdam, München, Brussel en Dublin zitten city consultants klaar om ervoor te zorgen dat jij absoluut niets mist in hun stad. Ook is het Urban terras de perfecte spot voor stedenliefhebbers. Een urban vibe en veel stedentripaanbieders inspireren je graag voor een leuke weekend-get-a-way!
 
REISINSPIRATIE: PRAAT MET LOKALE VERTEGENWOORDIGERS
De wereld ligt aan je voeten! Tja, dat is wel zo, maar je kunt maar 1 land/regio/stad tegelijk aandoen, zien en ervaren. Met zoveel bestemmingen die nog onontdekt zijn kun je verdrinken in alle informatie die verkrijgbaar is. Het fijne aan de Vakantiebeurs is dat er ook veel lokale vertegenwoordigers op de beurs aanwezig zijn. Deze toerisme professionals staan in hun stand in de grote hallen en je kunt ze het hemd van het lijf vragen. Perfect dus om de juiste verwachtingen over een bestemming te krijgen. Vooral met bestemmingen zoals Brazilië, USA en China die zo groot zijn dat het onmogelijk is om alles tijdens één reis te zien en doen, is het fijn om van een lokale specialist te horen welke dingen het beste bij jouw wensen passen. Maar ook reizen die lastiger te maken zijn omdat er veel voorbereiding nodig is, zoals Tibet of de Trans Siberië Express, is het gewoon fijn om vragen te kunnen stellen en inzichtelijk te maken welke stappen je moet ondernemen om je reis goed voor te bereiden. Schroom niet, speciaal hiervoor komen deze locals naar de beurs, dus maak er gebruik van!
 
BESTEL NÚ JE KAARTEN MET DE KORTINGSCODE VAKANTIEBEURS 2018

De Vakantiebeurs vindt plaats op 10 t/m 14 januari 2018 in de Jaarbeurs te Utrecht. Bestel je kaarten meteen en ontvang € 3,50 euro korting! De openingstijden zijn:
Woensdag 10 januari:10.00 – 17.30 uur
Donderdag 11 januari:10.00 – 17.30 uur
Vrijdag 12 januari:10.00 – 17.30 uur
Zaterdag 13 januari:10.00 – 20.00 uur
Zondag 14 januari:10.00 – 17.30 uur



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.