Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 februari 2018 @ 08:53 door Travelboy , 1019 keer bekeken

Je moet er altijd goed om denken waar je je waardevolle spullen opbergt als je in een hostel of hotel overnacht. In de meeste hotels vind je dan ook wel een persoonlijk kluisje op de kamer, maar het blijkt dat dat misschien niet zo veilig is als we denken.


In een video van de “Lock Picking Lawyer” is te zien dat het vrij eenvoudig is om sommige hotelkluizen te openen zonder de code te weten.

 

 

Wanneer de Lock Picking Lawyer een verkeerde code gebruikt gaat de kluis niet open, maar hij legt uit dat het hotel is vergeten de administratiecode vanuit de fabriek te resetten. Die code wordt gebruikt in het geval iemand zijn eigen is vergeten. Helaas is die fabriekscode heel simpel en wordt hij niet altijd veranderd door het hotelpersoneel. Door twee keer op het slot icoontje te drukken en daarna de fabriekscode 999999, opent de kluis in één keer. De Lock Pikcing Lawyer waarschuwt hotels en hotelgebruikers voor de kluizen van het merk Saflok waarbij een kluis op deze manier geopend kan worden.

Er zijn ook andere YouTube video’s te vinden die laten zien dat sommige hotelkluizen te openen zijn met makkelijke codes als 000000 of 111111. Dus de volgende keer dat je je spullen opbergt, let er op dat er geen simpele manier is om de kluis te kraken.
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.