Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 mei 2018 @ 00:06 door Travelboy , 1292 keer bekeken

Of je nou op vakantie bent of gewoon een kleine databundel hebt: offline navigeren met je smartphone is altijd handig. We zetten de beste offline navigatie-apps voor Android op een rijtje.

De beste offline navigatie apps voor Android

 

Providers bieden steeds grotere databundels aan, die bovendien steeds goedkoper worden. Toch kan het handig zijn om een app voor offline navigatie op je smartphone te hebben. Niet alleen om MB’s te besparen in het buitenland, maar ook voor die plekken waar je geen bereik hebt. Met onderstaande navigatie-apps heb je altijd en overal de beschikking over accurate kaarten, zodat je altijd je weg vindt, ongeacht of je verbonden bent.

 

1. Google Maps

Google MapsGoogle Maps is de bekendste kaarten-app voor Android, en die reputatie is wat ons betreft meer dan terecht. De app heeft de meest gedetailleerde kaarten, met veel informatie over plekken op de kaart. Die wordt mede door gebruikers aangeleverd, wat Maps bijzonder compleet maakt.

 

Vanuit het zijmenu kun je eenvoudig kaarten downloaden die je nodig hebt. Hiervoor moet je een gebied afbakenen dat je wilt downloaden. Let wel op: hoe groter het gebied, des te meer opslagruimte de kaart in beslag neemt. Vervolgens kun je naar hartelust navigeren, maar om meer informatie over een restaurant of andere plek te verkrijgen, heb je een verbinding nodig. Bovendien moeten de kaarten op je toestel één keer per maand online om te updaten.

 

Download Google Maps in Google Play (gratis)

 

2. Sygic

Een andere populaire navigatie-app is Sygic. Deze gebruikt de kaarten van TomTom, het welbekende bedrijf achter de fysieke TomTom-navigatiesystemen. Naast de kaart van Nederland kun je van vrijwel ieder ander land de kaarten terugvinden in Sygic, wat het een robuuste en betrouwbare app maakt.

 

Sygic is gratis te gebruiken, maar er is ook een Premium-versie beschikbaar. Hiermee krijg je onder meer stemgeleide navigatie, live snelheidslimieten en een handig Heads-Up Display. Voor het offline beschikbaar maken van kaarten hoef je niet te betalen, wat Sygic een echte aanrader maakt.

 

Download Sygic GPS Navigatie en Kaarten in Google Play (gratis)

 

3. TomTom GO Mobile

Een goed alternatief dat dezelfde kaarten gebruikt is TomTom GO Mobile. Deze app vraagt je bij de eerste keer opstarten meteen welke kaarten je wil downloaden, zodat je alleen opslaat wat je nodig hebt. Je kunt ook een heel werelddeel downloaden, maar dan ben je meteen 6 á 7GB kwijt.

 

In tegenstelling tot de andere apps uit dit lijstje is TomTom GO Mobile niet gratis. Je kunt weliswaar 75 kilometer per maand kosteloos navigeren, maar reis je meer dan dat, dan heb je een Premium-account van 19,99 per jaar nodig. Daar krijg je veel voor terug: TomTom GO Mobile is een behoorlijk goed uitgeruste navigatie-app.

 

Download TomTom GO Mobile in Google Play (gratis)

 

4. HERE WeGo

Een andere bekende navigatie-app is HERE WeGo. Hij stond voorheen bekend als HERE Maps, en is oorspronkelijk door Nokia ontwikkeld. De app laat je van vrijwel ieder land ter wereld gratis kaarten downloaden, waarna je volledig offline je route kunt inplannen.

 

HERE WeGo is bijzonder gebruiksvriendelijk en niet alleen gericht op automobilisten. Je kunt er ook een reis met het openbaar vervoer mee plannen, of een fietsroute voor wanneer je niet met de auto reist. Daarnaast geeft de app je live updates tijdens het rijden, waarmee je files kunt vermijden. Alle features zijn gratis te gebruiken: er zitten nergens aankopen in de app verborgen.

 

Download HERE WeGo in Google Play (gratis)

 

5. Waze

Waze is een navigatie-app die het net iets anders aanpakt. In plaats van dat er een bedrijf achter Waze zit die alle informatie aanlevert, doen gebruikers dat zelf. Je kunt dan ook punten scoren door onderweg files, wegwerkzaamheden en flitsers door te geven. De app wordt alleen accurater naarmate meer mensen ‘m gebruiken.

 

Waze heeft geen features waarmee je kaarten echt offline beschikbaar kunt maken. Je kunt er wel mee navigeren in gebieden waar je geen verbinding hebt, mits je je route plant op een plek waar je wél verbinding hebt. De app downloadt dan de kaarten die nodig zijn voor de reis, en houdt deze vast tot de app gesloten wordt. Uiteraard heb je zonder verbinding geen toegang tot bijdragen van andere gebruikers.

 

Download Waze in Google Play (gratis)

 

Bron: www.androidplanet.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.