Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 @ 03:02 door Travelboy , 917 keer bekeken

Google Maps gaat veranderen. Het almachtige bedrijf uit Mountain View Californië maakt het product nog mooier en praktischer dan het al is.
 

Laten we wel wezen, Google Maps is nu al een prachtig product. Zelfs in Apple's appstore is het de nummer-1 navigatie-app. En het wordt alleen maar beter.

Op zijn laatste congres in San Francisco heeft het bedrijf een AR-update voor de app aangekondigd. Nu is het nog zo dat het niet altijd direct duidelijk is welke kant je op moet lopen als je de applicatie start. Met hulp van AR ziet de gebruiker straks welke kant hij op moet lopen. 

 

Het werkt zo:

Je ziet als het ware je omgeving door je camera, en een virtuele avatar loopt de route voor je uit. Op het scherm staan ook pijltjes die je beleefd naar de juiste richting wijzen.

 Alle afbeeldingen komen van Google

 

Gadget of onmisbare gear?

 

Is Google Maps daarmee een soort van gadget, of is de app zich onmisbaar aan het maken? Al sinds de zomer van 2014 maken gebruikers driftig gebruik van de verkenner-knop. Handig voor gebruik thuis of op vakantie, want je kunt er overal ter wereld mee zien waar in de buur het lekker eten is, je vindt er de goedkoopste benzinetank mee OF WAT MAAR OOK. 

Never change a winning team zou je zeggen, maar voor Google is goed genoeg nog niet voldoende. Juist die functie verandert komende maanden.

Google Maps past zich komende maanden nog meer aan jouw smaak aan en wordt je steunpilaar bij het beantwoorden van moeilljke vraagstukken als:

  • wat eten we vandaag?
  • ik verveel me, wat zal ik vandaag doen?
  • is hier een leuke, hippe tent die op mijn smaak is afgestemd?

Gisteren beloofde Google dat de nieuwe functies een einde maakt aan eindeloos scrollen door restaurantlijsten. Bovendien is het makkelijker afspreken met je vrienden.

Hoe? Door een speciale Foodie list show bijvoorbeeld, waar je de reviews vindt van locals en 'trusted publishers'. Door je restaurantbezoeken te kenmerken kun je in de app zelfs lijsten bijhouden waar je allemaal bent geweest. Waar de nieuwe Google Maps echt de concurrentie het nakijken laat is de Your Match-functie.

Kort door de bocht kiest Google Maps hiermee voor je uit wat de beste restaurants en pubs zijn - gebaseerd op jouw eerder opgegeven voorkeuren.

Zie het maar zo, je bent op vakantie in Frankrijk. Tikje op de kaart en het algoritme van Google Maps berekent een getal dat weergeeft of je een wegrestaurant binnengaat (of niet).

Makkelijk afspreken

Ook nieuw: een functie waarmee je met je vriendengroep makkelijker kunt bepalen waar je gaat uiteten. Ook hier weer de simpelheid zelve: 

  • je drukt wat langer de naam van een restaurant in
  • voeg de naam van de eetgelegenheid toe aan een deelbare shortlist
  • je voegt nog wat restaurants toe
  • met z'n allen afstemmen welke het gaat worden
  • reserveren via Google Maps
  • desnoods vervoer regelen via - jawel... Google Maps

Tot slot komt er een tablad For You dat het nieuws bijhoudt van je favoriete plekken in de stad. De nieuwe Google Maps wordt later dit jaar verwacht.

 

bron: www.winmagpro.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.