Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 juli 2018 @ 00:40 door Travelboy , 969 keer bekeken

De 105e editie van de Ronde van Frankrijk zal de renners tijdens de zes bergetappes weer op de pedalen doen dansen. Zin om het peloton aan te moedigen in een prachtige setting? Hieronder vind je de beste plekken om de koers live mee te maken, zowel op de mythische Alpencols als de beklimmingen in de Pyreneeën. 

 

Etappe 10 –  Trek naar de Col de la Colombière of Le Grand Bornand

Dinsdag 17 juli. De allereerste bergetappe. De strijd kan losbarsten op het parcours in de Haute-Savoie. Wil je het spektakel vanop de eerste rij bewonderen? Ga dan op de klim naar de Col de Colombière staan, tussen het dorp Le Reposoir en de top. Of zie vanop de top de renners in volle snelheid 12 km afdalen tot aan Le Grand Bornand. Daar kan je ter plaatse de gondelbaan van Rosay nemen, met 55 gondels die archieffoto’s van het bergdorp tonen. Een gondel is tijdelijk zelfs speciaal uitgedost in de kleuren van de Tour de France!

 

Etappe 11 - Zet je stoel in een van de dorpen aan de voet van La Rosière

Woensdag 18 juli. Op naar de Savoie! Begeef je met je ligstoel in de hand naar een van de dorpjes aan de voet van La Rosière, zoals Chatelard. Dit is de ideale plek om de renners in volle inspanning aan het werk te zien. Wie liever de aankomst live wil meemaken, kan vroeg opstaan en vóór 10u aan het Maison du Ski gaan staan. Beleef ‘s avonds tot slot de typische sfeer van de Tour op het panoramische terras van Accroche coeur.

 

Etappe 12 - Bouw een feestje in Bocht 7 op de Alpe d'Huez

Donderdag 19 juli. Trek naar de meest feestelijke bocht van de Tour de France: de “Nederlandse Bocht”. Hier vieren de Nederlanders dat ze maar liefst 8 keer als eerste aankwamen op de Alpe d’Huez. Vanaf bocht 7 kan je ook voor het eerst het bergdorp in volle glorie zien liggen. Iets te laat opgestaan? Volg dan het peloton op het grote scherm dat aan de rotonde van Avenue du Rif Nel geplaatst is. Na afloop kan je een verfrissend drankje nemen in bar L’Indiana, een hele zomer lang het café bij uitstek voor wielertoeristen.

 

Etappe 16 – Geniet van de uitgelaten sfeer in de hoofdstraat van Peyragudes

Dinsdag 24 juli. Verandering van decor: de renners trekken naar het hart van de Franse Pyreneeën. Vanaf de Col de Peyresourde dalen ze af naar Loudenvielle en passeren ze het kleine bergvliegveld ‘Altiport 007’. Vanaf het platform heb je hier een uitstekend zicht op de eerste haarspeldbochten van de afdaling. De hoofdstraat van Peyragudes is dan weer ideaal om de renners in een ontspannen sfeer te verwelkomen na hun eerste beklimming. Combineer het aangename met het nuttige en proef een heerlijke kaas in Ferme de l’Auroise terwijl je op de tourkaravaan wacht.

 

Etappe 17 -  Bewonder het uitzicht vanaf Espiaube en Saint-Lary-Soulan

Woensdag 25 juli. Officieel de korste touretappe, snel zijn is dus de boodschap! Vanaf Espiaube heb je een prachtig uitzicht op de Vallée d’Aure én op de haarspeldbochten van de Col du Portet d’Aspet. Espiaube kan je met de kabelbaan bereiken vanaf het Pyrenese bergdorp Saint-Lary-Soulan. Als je dichter bij de finish de koers wil volgen, neem je best de kabelbaan naar de top van de Col op 2215 m hoogte. Hier sta je vlak bij het bochtige parcours en heb je een perfect zicht op de zwoegende renners.

 

Etappe 19 -  Volg het peloton vanaf het terras van de Tourmalet

Vrijdag 27 juli. De renners zullen tijdens deze etappe van Lourdes naar Laruns drie bergcols bedwingen: de mythische Tourmalet, de Col des Bordières en de Aubisque. Neem zelf eerst de tijd voor een lekkere picknick op de oevers van het Lac de Payolle. Na het relaxen is het tijd voor het echte werk: de koers! Aan de start van de wandeling van Pic du Midi de Bigorre ligt L'étape du Berger, het bekende restaurant van de Ronde van Frankrijk. Dit restaurant op de top van de Tourmalet, op 2146 m hoogte, biedt een terras van 1000 m² met een onevenaarbaar zicht op het peloton. Als bonus kan je ondertussen ook nog eens streekproducten proeven.

 

Bron: bekijk het artikel met foto's op www.francenews.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.