Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 juli 2018 @ 00:01 door Travelboy , 975 keer bekeken

BlaBlaCar is een betrouwbaar community-based carpool platform dat bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. BlaBlaCar vervoert per kwartaal meer dan 10 miljoen passagiers en staat zo aan de wieg van een volledig nieuw, door mensen aangedreven transportnetwerk. Met een toegewijd Member Relations team, een ultramodern internet- en mobiel platform en een snelgroeiende community van members, zo maken we van carpoolen een sociale, geldbesparende en efficiëntere ervaring voor miljoenen leden over heel Europa.

 

Quickfacts BlaBlaCar.

 

Meer dan 30 miljoen leden
Actief in 22 landen
Meer dan 21 miljoen gedownloade apps (iPhone+Android)
Een geschatte 1,000,000 ton minder CO2-uitstoot
Een gemiddelde bezettingsgraad per auto van 2.8 (tegenover 1.6 gemiddeld in Europa)
Meer dan 4.000.000 Facebook-fans

 

Community-based carpool platform met een positieve én sociale impact

 

BlaBlaCar heeft een positieve én sociale impact op de wereld, terwijl we het reizen met de auto slimmer en meer duurzaam proberen te maken. BlaBlaCar maakt carpoolen mogelijk op lange afstanden via een community-based platform. BlaBlaCar heeft een platform ontwikkeld om een veilige, op vertrouwen gebaseerde community te creëren met duidelijke identiteiten van bestuurders en uitgebreide ledenprofielen. Op deze manier verbinden we passagiers die op zoek zijn naar lange afstandsritten met een bestuurder die dezelfde kant op gaat.

 

Leden kunnen zelfs aangeven hoeveel ze kletsen op een schaal van ‘Bla’ tot ‘BlaBlaBla’, waarvan de naam BlaBlaCar is afgeleid. BlaBlaCar creëert een door mensen gebouwd netwerk met een vertrouwde community van bestuurders en passagiers.BlaBlaCar is een Europees gericht bedrijf, met een echte internationale cultuur, visie en ambitie! Inmiddels hebben we meer dan 30 miljoen leden in 22 verschillende landen.

 

Het verhaal van BlaBlaCar

 

BlaBlaCar zag het levenslicht op Kerstmis enkele jaren geleden toen oprichter Frédéric Mazzella, een student in Stanford, naar zijn familie op het Franse platteland wou reizen. Hij had geen auto. De treinen waren volzet. Ook de wegen zaten vol met mensen die op weg naar huis waren, helemaal alleen in hun auto. Hij kwam op het idee om een van de vele bestuurders die zijn richting uitgingen, te zoeken en hem voor te stellen om de brandstofkosten te delen in ruil voor een plaats in de auto. Hij dacht dat het internet hem daarbij wel kon helpen, maar helaas bestond er geen dergelijke website … En zo begon het avontuur!

 

Meerijden via BlaBlaCar als passagier – Jan vertelt…

 

“Ik moet wel 1.000 kilometer afleggen om mijn vriendin op te zoeken. In de zoektocht naar een goedkoop en flexibel reisalternatief kwam ik via via bij BlaBlaCar terecht. Er zijn vluchten, maar niet zo frequent. Als ik een spontaan bezoekje wil plegen zijn de treinen meestal duur. Juist de flexibiliteit van het carpool platform maakt het een goed reisalternatief voor spontane reizigers. Ik was uiterst verbaasd te ontdekken dat meerijden zo gemakkelijk is én dat dit carpool systeem over heel Europa blijkt te werken.”

 

“Via een Franse kennis kwam ik op de website van BlaBlaCar terecht. En bon, ik ben het beginnen na te kijken en er waren veel ritten richting Bordeaux. Het zoeken gaat makkelijk via mijn laptop en eenmaal geboekt handel ik verder alles af met mijn GSM. Het platform heeft een lage drempel en je krijgt direct je opties. Ik dacht ‘ik waag het er op, wie weet’. En het is direct goed bevallen. Het contact verliep vlot, ook qua ontmoetingsplek. De ontmoeting was geen stijve bedoeling met formele toestanden. Het ijs was gelijk gebroken. En de rit… we zaten met 4 in de auto en beseften ons niet dat we al zo snel in Parijs waren. De reistijd vloog voorbij. Het was heel aangenaam.”

 

Meer info: www.blablacar.nl

 

Bron http://voyagerinfo.com/nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.