Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 03 oktober 2018 @ 23:05 door Travelboy , 930 keer bekeken

Als Tripadvisor de internationale pers bijeenroept in New York, dan is er groot nieuws. Het online review platform kondigde aan, dat het nog dit jaar zal vervellen tot een sociaal netwerk voor reizigers. Iedereen zal een profiel kunnen opmaken op Tripadvisor, van waaruit men foto’s en video’s van de eigen reizen zal kunnen posten, en aanbevelingen maken voor andere reizigers. Consumenten met een profiel op Tripadvisor zullen elkaar ook kunnen volgen, en al de informatie verzamelen in een timeline.

 

 Big deal? Yes.

 

 Is dit een grote stap? Reken maar. Als een website met zo’n 20 miljoen dagelijkse bezoekers een dergelijke aanpassing maakt, dan stuurt dat schokgolven door de hele reisindustrie. Wellicht lig je er als Nederlandse of Belgische reisprofessional niet dadelijk wakker van – toch is het bepaald belangrijk nieuws. Want Tripadvisor positioneert zich op deze manier als een combinatie tussen Facebook en een Online Travel Agent (OTA), met het imago van “trusted reviews” er boven op. Laat ons niet vergeten dat in de afgelopen jaren, Tripadvisor op kooptocht was en onder andere de volgende bedrijven en marken overnam: Vacation Home Rentals, Viator, de Nederlandse review site Couverts, de start up Citymaps … dit is maar een greep uit de portefeuille van Tripadvisor, en al deze merken zullen hun voordeel doen bij de nieuwe stap van het moederbedrijf.

 

 A Stroke of Genius

 

 Er zit een geniaal trekje aan de nieuwe social media positionering van Tripadvisor. Gebruikers kunnen hun informatie verfijnen per bestemming, zodat bijvoorbeeld enkel aanbevelingen over London, Berlijn of New York in hun feed opduiken. Het is ook mogelijk om aanbevelingen te bewaren, om ze in de toekomst te gebruiken. De inhoud wordt bepaald door relevantie, niet door tijd, en dat is zeer slim gezien.

 

 Instant actie mogelijk: boek nu!

 

 Op die manier kunnen aanbevelingen van maanden of zelfs jaren geleden, opnieuw opduiken op het moment dat de consument ze nodig heeft. Sterker nog: je kan ervoor zorgen dat je aandacht getrokken wordt door –pakweg- een door vrienden aanbevolen restaurant of attractie op een bepaalde bestemming, op het moment dat je er voorbij wandelt. Stel je voor dat je door Warschau of Istanbul wandelt – en je smartphone meldt je dat een vriend drie maanden geleden in een restaurant heeft gedineerd, dat je nu passeert. De combinatie van inspiratie en onmiddellijke actie: dat is de Gouden Graal waar Tripadvisor op mikt.

 

 Research is not re-search

 

 Eén van de uitspraken op het persmoment van Tripadvisor: “Research does not mean that you have to re-search”. Tripadvisor vraagt de bezoekers van hun site niet om informatie te verzamelen en bij elkaar te zoeken: dat doet Tripadvisor voor je. Het is deze combinatie van relevante informatie, betrouwbare aanbevelingen, reisinspiratie en de mogelijkheid om dadelijk te boeken, die de “nieuwe Tripadvisor” waarschijnlijk ultra-populair zal maken bij een generatie van “always online”, social media gedreven en instant beslissende consumenten.

 

 

 

bron: https://travel360benelux.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.