Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:29 door Travelboy , 1021 keer bekeken

Je hebt net een te gekke stedentrip geboekt naar een geweldige stad. Vol ongeduld sta je te poppelen om je nieuwe bestemming te ontdekken. Op internet heb je gelezen dat die ene kerk erg mooi schijn te zijn, of dat het stadhuis wel een bezoekje waard is. Eenmaal aangekomen bij je kerk of stadhuis merk je dat je binnen 5 minuten het wel eigenlijk gezien hebt. Een rondje wandelen heeft je een goede indruk gegeven van hoe het het daarbinnen uitziet. Je kunt beslissen om nog een guided tour te maken voor enkele tientallen euro's of terug te keren naar je ho(s)tel. Waarom al die mensen die kerk of stadhuis zo mooi vonden blijft voor altijd een raadsel.
 

Het kan ook anders! Wil je nu echt de geheimen, cultuur en curiositeiten van een stad ontdekken zonder daarvoor veel te betalen? Dan is een Free Walking Tour iets voor jou. Deze gratis rondleidingen zijn de afgelopen jaren heel beroemd geworden in heel Europa en de wereld. De gidsen zijn normaal gesproken jonge lokale inwoners. Ze wonen al jaren in de stad en kennen alle verhalen, mythes en beste plekjes als de palm van hun hand. Ze zijn erg goed voorbereid en niet alleen zullen ze je begeleiden door de geschiedenis en de belangrijkste monumenten van de stad, ze zullen de rondleiding nog specialer maken door curiositeiten en tips te delen om beter te kunnen genieten van je bezoek. De gidsen zijn vrijwilligers, dus aan het einde van de tour is het raadzaam om een kleine fooi achter te laten.
 

De Free Walking Tours worden normaal gesproken dagelijks gehouden en duren ongeveer twee tot drie uur. De meeting points zijn altijd op een van de bekendere pleinen of bezienswaardigheden in de stad. In veel gevallen is het voldoende om alleen te verschijnen. Er zijn echter soms ook populairdere tours waarbij het beter is om ze online te boeken. Rondleidingen zijn altijd beschikbaar in Engels, maar ook vaak in het Spaans en Duits.
 
 
We hebben enkele populaire Free Walking Tours in grote steden op een rijtje voor je zet. Er zitten "klassiekers" tussen, maar ook meer "alternatieve". Dus trek je meest comfy schoenen aan, en maak er een mooie wandeling van.
 

* Londen: deze stad heeft een groot aanbod aan verschillende Free Walking Tours. Wij raden de Free London Tour aan voor de klassieke rondleidingen aan de Britse hoofdstad. Voor meer alternatieve stadstours ben je aan het juiste adres bij Strawberry Tour. Zij hebben bijvoorbeeld rondleidingen die zijn gewijd aan Jack The Ripper en Harry Potter.
* Parijs: ook in Parijs zijn veel verschillende Free Walking Tours te vinden. Bij New Europe kun je terecht voor rondleidingen door Montmartre en Versailles.
* Berlijn: deze "hipster" hoofdstad heeft natuurlijk meer alternatieve tours in de aanbieding. Voor graffiti en straatkunst kun je terecht bij Alternative Free Tours. Ben je meer een sportliefhebber? Je kunt de stad ook op de fiets verkennen. Voor de klassiekere tours kun je terecht bij Original Berlin Tour.
* Barcelona: de mooiste wijk in BCN is zonder twijfel de Gotische wijk. Het is dan ook aan te raden om hier een Free Walking Tour te nemen.
* Praag: Je kunt de schoonheid van Praag ontdekken met de New Europe tours. Verken de oude stad, de Joodse wijk of het beroemde kasteel. Je kunt ook, tegen betaling, een biertour doen.
* Boedapest: Boedapest staat bol van de interessante plekken en geschiedenis. Met de Boedapest Free Walking Tour hoef je niet online te boeken. Kom gewoon naar de meeting point met een glimlach op je gezicht.
* Lissabon: in 90 minuten het beste van de stad zien en alle geheimen te weten komen? Check dan deze Free Walking Tour.
* Amsterdam: ook in onze eigen hoofdstad is genoeg te beleven. Je wist vast nog niet alles van deze geweldige stad. Met Freedam Tours komt daar verandering in.
* Kopenhagen: Van klassieke tours door de stad tot alternatieve tours in Christianshavn. Het kan allemaal.
* Brussel: Van Manneke Pis tot de Kuifje muurschilderingen via het Koninklijk Paleis Je ontdekt alles van de Belgische hoofdstad met de wandeltochten van Niceday Tours.

PS van de Club: Ook ik ben een groot fan van de Free Walking Tours. Heb ze o.a gedaan in Dublin, Manchester, Helsinki, Oslo, Rome, Madrid, Athene, Praag, Cesky Krumlow, Brno, St Petersburg, Sofia, Tbilisi, Lima, Cusco, Arequipa, Mexico stad, Kuala Lumpur en Taipei
 
Je kan ze vinden op www.freetour.com . Maar in Google free walking tour en de stad invullen wil ook werken.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.