Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 oktober 2018 @ 00:16 door Travelboy , 803 keer bekeken

Al je reisdocumenten op je smartphone; het lijkt zo praktisch nu we steeds meer digitaal zijn en allerlei apps gebruiken, toch nemen veel Nederlanders nog geen afscheid van  geprinte reisdocumenten. Dat blijkt uit onderzoek* van Skyscanner. De internationale reiszoekmachines onderzocht of Nederlanders deze zomer gebruik maakten van de mobiele boardingpass en hoe dit is bevallen. Vlieg je de komende week af naar je herfstvakantie? Doe dan je voordeel met de mobiele boardingpass en ga sneller door naar de gate.

 

Meerderheid reist nog met geprinte boardingpass

 

Maar liefst 67 % van de ondervraagden heeft de afgelopen maanden tijdens een vlucht geen gebruik gemaakt van een digitale boardingpass; een geprinte versie heeft toch nog de voorkeur. Overigens print 23 % deze niet thuis uit voor vertrek, zij ontvingen hun reisdocument bij de incheckbalie en 9 % ontving het geprinte reisdocument via het reisbureau.

 

Fleur Brugman, Growth Manager bij Skyscanner: “We hadden verwacht dat meer ondervraagden digitaal boarden inmiddels gebruikt zouden hebben. Tenslotte lopen Nederlanders vaak voorop bij het omarmen van allerlei digitale tools en staan ze bijvoorbeeld in de Top 5 van Europese onlineshoppers**. Uit ons onderzoek blijkt echter dat een kwart van de ondervraagden die de digitale boardingpass niet gebruikte, onzeker is over wat er gebeurd als de smartphone niet zou werken of uitvallen. 36 % zegt simpelweg een geprinte boardingpass te prefereren en bijna 15 % is niet op de optie geattendeerd of kent de term niet. Meer voorlichting over digitaal op reis gaan lijkt nodig om ook deze stap in het reisproces te versnellen. Tenslotte draagt de digitale boardingpass mede bij aan het verminderen van handelingen op de luchthaven en het verkorten van wachtrijen.”

 

Positieve ervaringen

 

Als reizigers eenmaal de mobiele boardingpass gebruikt hebben, is het ijs gebroken. Dat blijkt uit reacties naar aanleiding van het onderzoek. 43 % van de ondervraagden die wel gebruik maakten van de mobiele boardingpass gaat een volgende keer zeker weer gebruik maken van deze optie.

 

Bron: https://reisprofs.nl

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.