Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 oktober 2018 @ 00:19 door Travelboy , 1109 keer bekeken

Achttienjarigen uit EU-landen maken binnenkort weer kans om gratis door Europa te reizen. Afgelopen zomer konden al zo’n 15.000 jongeren een trip maken met een gratis InterRail pas. Deze keer zijn er 12.000 tickets te vergeven. Voor de eerste ronde kwamen meer dan 100.000 aanvragen binnen. Ongeveer een op de tien kwam uit Nederland, waarvan er 501 werden toegekend.

 

Gratis InterRail aanvragen vanaf 29 november

 

Vanaf  29 november gaat de tweede ronde van start. Achttienjarigen hebben dan tot 11 december om een poging te wagen. Wie nog geen achttien is, maar later dit jaar achttien wordt kan ook meedoen. Aanmelden kan vanaf 29 november via deze pagina. Om in aanmerking voor het zogenoemde DiscoverEU-programma moeten ze wel vragen beantwoorden over bijvoorbeeld de Europese verkiezingen. De reis van uiterlijk dertig dagen, in principe met de trein, maar soms ook per bus of boot. De winnaars krijgen medio januari bericht en mogen dan op pad tussen 15 april en eind 31 oktober.

 

Relatief veel aanvragen uit Nederland

 

Tijdens de eerste ronde kwamen de meeste aanvragen binnen uit Duitsland, gevolgd door Spanje en Nederland. Daarmee is in Nederland de interesse relatief groot. Hoeveel passen er per land verdeeld zou worden, was al vooraf vastgesteld. Door de grote interesse uit Nederland grepen relatief veel jongeren naast. Slechts 5% van de aanvragen kon gehonoreerd worden. In Groot-Brittannië was de slagingskans het grootst. Daar werd ruim de helft van de bijna 4.000 aanvragen goedgekeurd.

 

Enthousiast

 

DiscoverEU is in juni opgestart met een budget van 12 miljoen euro in 2018. De Europese Commissie is erg enthousiast en heeft voorgesteld er tot 2027 700 miljoen euro in te steken. Als dat wordt goedgekeurd, kunnen er tussen 2021 en 2027 1,5 miljoen jongvolwassenen aan deelnemen. Ofwel 250.000 per jaar. Met het weggeven van gratis InterRail-pas wil de Europese Commissie jongeren persoonlijk laten ervaren hoe het is op Europeaan te zijn.


Meer imfo op www.youdiscover.eu



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.