Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 november 2018 @ 00:13 door Travelboy , 930 keer bekeken

Vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl moedigt reizigers aan om de wereld te ontdekken, en zoekt graag uit hoe dat zo goedkoop mogelijk kan. Zo blijkt dat Nederlanders gemiddeld tot wel 38% op vliegtickets naar Europese bestemmingen besparen als ze 32 dagen voor vertrek boeken.

 

In de vijfde editie van de Jaarlijkse Vluchtstudie geeft momondo Nederlanders tips voor het boeken van vliegtickets naar favoriete vakantiebestemmingen, en onthult de zoekmachine de goedkoopste boekmomenten en vliegtijden.

 

Vliegen naar Europese bestemmingen een maand voor vertrek het goedkoopst

 

Nederlanders besparen ongeveer een maand voor vertrek het meest op vliegtickets naar Europese bestemmingen: gemiddeld 32 dagen voor vertrek zijn vliegtickets het voordeligst en tot wel 38% goedkoper vergeleken met het duurste boekmoment. Nederlanders die een bestemming buiten Europa op het oog hebben, boeken het beste zo’n vijf maanden van tevoren met een potentieel voordeel van 37%.

 

Vrijdag goedkoopste dag om te reizen naar  Europese bestemmingen

 

Boeken op het juiste moment is niet de enige manier om te besparen; ook een goede vertrekdag is van belang om voordelige vliegtickets op de kop te tikken. Opvallend is dat vluchten vanuit Nederland naar Europese bestemmingen op vrijdag gemiddeld het goedkoopst zijn. Dit kan ideaal uitpakken voor een stedentrip in het weekend. Op vrijdag betalen Nederlanders gemiddeld 13% minder vergeleken met landgenoten die vertrekken op zondag, de duurste vertrekdag.

 

Goedkoop vliegen naar wereldwijde bestemmingen

 

 

Voor vluchten naar verre bestemmingen ligt het potentiële voordeel nog hoger: Nederlanders besparen tot wel 36% op hun vliegticket door op zondag te reizen in plaats van op zaterdag.

 

Net na de ochtend vliegen voor de goedkoopste tickets naar Europese steden
Ook het tijdstip van de dag kan een belangrijke rol spelen in het vinden van voordelige vliegtickets. Uit de studie van momondo blijkt dat vliegen naar Europese bestemmingen het goedkoopst is in de voormiddag, tussen 12:00 en 14:00 uur. Wie liever ‘s ochtends vliegt, tussen 04:00 en 12:00, kan tot wel 32% duurder uit zijn.

 

Vliegtickets voor bestemmingen buiten Europa zijn juist in de ochtend het voordeligst: ochtendvluchten zijn gemiddeld 29% goedkoper dan avondvluchten.

 

Beste reis- en boektijd verschilt per bestemming

 

Met de Jaarlijkse Vluchtstudie kunnen Nederlanders zelf uitpluizen wat het beste boek- en vertrekmoment is voor hun reisbestemming. Vliegen naar Ibiza is bijvoorbeeld in november het goedkoopst en gemiddeld zijn 28 dagen voor vertrek de beste tarieven beschikbaar. Liever naar Rome? Kijk dan 60 dagen van tevoren naar een vlucht in januari op dinsdagochtend bij Iberia Airlines op de route AMS-CIA. De kans op de allervoordeligste tickets is dan het grootst.

 

Of je nu een weekend weg of zomervakantie plant, met de Jaarlijkse Vluchtstudie kunnen Nederlanders alle info vinden om hun volgende reis zo slim mogelijk te plannen.

 

4 boektips voor goedkope vluchten binnen Europa:

  • Boek een maand voor vertrek: gemiddeld vind je 32 dagen voor vertrek de goedkoopste tarieven en bespaar je tot 38%.

  • Boek nooit een dag voor vertrek: tickets naar Europese bestemmingen zijn dan vaak het duurst.

  • Vlieg op vrijdag: vrijdag is meestal de goedkoopste dag voor vluchten naar Europese bestemmingen. Zondag is gemiddeld de duurste dag.

  • Vlieg aan het begin van de middag: tussen 12:00 en 14:00 uur vlieg je vaak het goedkoopst. De ochtend is vaak het duurste.

 

4 boektips voor goedkope vluchten buiten Europa:

  • Boek zo’n 5 maanden voor vertrek: 149 dagen van tevoren bespaar je tot wel 37%.

  • Boek nooit een dag voor vertrek: tickets naar bestemmingen buiten Europa zijn dan vaak het duurst.

  • Vlieg op zondag: zondag is vaak de goedkoopste dag om naar bestemmingen buiten Europa te vliegen. Zaterdag is gemiddeld de duurste dag.

  • Vlieg ‘s ochtends: vlieg tussen 12:00 en 14:00 uur en bespaar gemiddeld tot 29% ten opzichte van een avondvlucht.

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.