Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 04 december 2018 @ 11:17 door Travelboy , 930 keer bekeken

Wie via Airbnb een slaapplek wil huren in een Joodse nederzetting, vist binnenkort achter het net. Het internationale verhuurplatform heeft beslist om de advertenties voor onderkomens in Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever van haar website te halen. 

 

Internationaal worden de nederzettingen als illegaal beschouwd. Bovendien zouden die het vredesproces in het Midden-Oosten schaden. “Wij hebben besloten dat wij het overzicht van woningen in Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever gaan verwijderen. De nederzettingen zijn het middelpunt van het geschil tussen Israël en de Palestijnen”, zo staat te lezen op de website van Airbnb. 

 

 

Het zou gaan om zo’n tweehonderd aanbiedingen en het besluit wordt binnen enkele dagen van kracht.

Oded Revivi, burgemeester van de nederzetting Efrat op de Westelijke Jordaanoever en een vertegenwoordiger van de overkoepelende kolonistenraad Yesha, beschreef het Airbnb-besluit als strijdig met de missie van het bedrijf, zoals vermeld op de website, om “mensen samen te brengen op zoveel mogelijk plaatsen in de wereld”.

De Israëlische regering en de Palestijnse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op het besluit.

 

bron: www.hln.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.