Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016 @ 00:54 door Travelboy , 944 keer bekeken

Je auto gratis in de buurt van Schiphol parkeren en vervolgens door een privéchauffeur naar de luchthaven worden gebracht. Na afloop van je vakantie haalt diezelfde chauffeur je weer op en brengt je naar je brandschone auto. Klinkt aantrekkelijk, maar je moet er dan geen bezwaar tegen hebben dat je bolide tijdens je vakantie wordt verhuurd aan vreemden.

 

Dit is de werkwijze van het Nederlandse bedrijf www.ParkFlyRent.nl. Het bedrijf bestaat sinds enkele jaren en is gevestigd nabij Schiphol.

 

Reizigers die van het concept gebruikmaken kunnen de auto gratis bij ParkFlyRent parkeren. Een privéchauffeur brengt ze vervolgens kosteloos naar Schiphol. Tijdens de afwezigheid van de reiziger wordt hun auto verhuurd en deelt de reiziger mee in de verhuuropbrengsten. Na afloop van de verhuurperiode wordt de auto schoongemaakt door ParkFlyRent.

 

Voorwaarden
Er zijn wel de nodige voorwaarden voor deelname aan ParkFlyRent verbonden. Eén daarvan is dat de auto schoon wordt afgeleverd, dus zonder haren van huisdieren of sigarettenrook. Daarnaast mag de auto niet ouder dan tien jaar zijn en mag deze maar een beperkt aantal kilometers hebben gereden (200.000 km (benzine/gas) of 250.000 km (diesel).

 

Voordat de auto wordt verhuurd, wordt de verhuurder gescand door het bedrijf en wordt onder meer gecontroleerd of deze persoon de afgelopen vijf jaar geen strafbare feiten heeft gepleegd.

 

Groeifase
Hoeveel mensen gebruikmaken van de dienst wil ParlFlyRent niet kwijt. Geschat wordt dat het er duizenden zijn. Naar eigen zeggen zit het bedrijf in een groeifase. Tijdens de zomermaanden maken aanzienlijk meer mensen gebruik van de dienst in vergelijking tot de rest van het jaar.

 

Volgens het bedrijf zijn de hoge parkeerkosten op luchthavens voor deelnemers de hoofdreden om aan autodelen te doen. Ruim de helft (51,2 procent) van de 439 ondervraagden gaf dit als hoofdreden op.

 

bron: www.tripnieuws.nl

 

www.parkflyrent.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.