Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016 @ 00:12 door Travelboy , 992 keer bekeken

Tijdens de vakantie heb ik uitgaven gehad voor ziekte. Waar dien ik de claim in: bij mijn zorg- of reisverzekering?

 

Het kan gunstig zijn om eerst de reisverzekering aan te spreken. De meeste reisverzekeringen vergoeden ook de eerste kosten die bij de zorgverzekering onder het eigen risico vallen. Het verplichte eigen risico is 385 euro per meerderjarige verzekerde. Een flink aantal verzekeraars vergoeden ook het verhoogde eigen risico tot 885 euro per jaar.

Kinderen hebben geen eigen risico, dus bij ziektekosten voor de kinderen is de zorgverzekering het eerste aanspreekpunt. Reisverzekeringen hebben soms een eigen risico van 50 tot 100 euro per claim.

 

Kijk bij het vergoedingenoverzicht van de reisverzekeraar. Soms blijkt dat u toch niets krijgt, omdat u bijvoorbeeld een aanvullende dekking voor medische kosten had moeten afsluiten. Er zijn ook meevallers: zo kan bijvoorbeeld blijken dat u zelfs tandartskosten in het buitenland vergoed krijgt.

Check in de voorwaarden direct hoe het zit met het eigen risico van de zorgverzekeraar. Als de reisverzekering dat niet vergoedt, kunt u daar toch een rekening voor krijgen. De reisverzekeraar verhaalt de kosten namelijk op de zorgverzekeraar. Die hebben dat een paar jaar geleden zo afgesproken.

Ook de aanvullende zorgverzekering vergoedt soms buitenlandse ziektekosten. Deze polis heeft net als de reisverzekering geen verplicht eigen risico. Het is even puzzelen om erachter te komen waar u het beste kunt aankloppen.

Kan ik spijt krijgen van mijn claim?

Wie veel claimt bij zijn reisverzekering, kan op een gegeven moment uit de verzekering gezet worden. U krijgt dan meestal wel een waarschuwing vooraf.

Ik zou toch niet terugschrikken voor een claim. Het bekijken van de voorwaarden levert nuttige informatie op. Een goede voorbereiding voor de vakantie in de toekomst. Als u volgend jaar niet buiten de EU reist of op wintersport gaat, kunt u bepaalde dekkingen schrappen. Bij sommige verzekeraars kan dat per direct. Dat levert een voordeel op van een paar euro per maand.

En check direct de aanvullende zorgverzekering. Die is meestal maar een keer per jaar af te sluiten of op te zeggen, in december. Dan bent u al voorbereid.

 

bron: www.volkskrant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.