Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 12 september 2016 @ 01:05 door Travelboy , 1061 keer bekeken

Radarkijker Rob Westphal viel het op dat reisorganisaties steeds vanaf-prijzen op de website zetten. Als je vervolgens doorklikt blijkt de prijs véél hoger... Voor Radar aanleiding om onderzoek te doen naar dit fenomeen.
 
Bekijk de uitzending van Tros Radar over dit nieuwsbericht
http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/29-08-2016/vanaf-prijzen-bij-pakketreis
 
Weekendje Marrakech
We boeken een weekendje weg naar het exotische Marrakech. We vertrekken vanaf Schiphol, voeren een vaste reisdatum en gaan altijd met z'n tweetjes op reis.
 
Bij TUI blijken twee van de tien aanbiedingen niet te boeken. Bij D-Reizen gaat het minder goed, 56 procent van de reizen die wij onderzochten is niet te krijgen voor de prijs waarmee geadverteerd wordt. En bij Travelbird is géén van de zes aanbiedingen voor de aanbiedingsprijs te boeken.
 
Stedentrip naar Praag, weekje Curaçao
Hoe zit het met stedentrips? We willen naar Praag en proberen 48 aanbiedingen te boeken bij 4 verschillende aanbieders. In bijna de helft van de gevallen krijgen we een hogere prijs dan beloofd. En wanneer we een week Curaçao proberen te boeken lukt het ons uit de tien aanbiedingen voor een bepaalde week, niet één keer deze aanbieding te boeken.
 
Reisjournalist Daan Vermeer doet onder andere voor de Consumentenbond onderzoek naar prijzen in de reissector. Hij kijkt met ons mee en probeert een reis naar Valencia te boeken, vertrek 14 september. Een reis van 169 euro gaat in een paar klikken naar 539 euro. Een prijsverschil van maar liefst 370 euro. Volgens Daan Vermeer mag dit niet, een aanbieding moet gewoon boekbaar zijn.
 
De ACM houdt de reisbranche nauwlettend in de gaten en is heel duidelijk. Dergelijke 'vanaf-prijzen' zijn tegen de regels. Mocht je dit tijdens het boeken van een reis tegenkomen, meldt het dan bij Consuwijzer, zodat er echt een einde kan komen aan dit soort praktijken.
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.