Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 18 september 2016 @ 00:17 door Travelboy , 987 keer bekeken

Vergeet de grote luxueuze suites of hippe boetiekhotels: wie trendy wil reizen, kiest voor een microhotel. Je vindt deze kleine hotelkamers al in grote steden zoals New York en Tokio. Ze komen voor in alle vormen en designs, maar hebben vaak drie dingen gemeen: de kamers zijn compact, voorzien van de modernste snufjes en er is sprake van een lobby of dakterras die als ontmoetingsplek moet dienen.

 

 

De microhotels lijken in grote steden als paddenstoelen uit de grond te schieten. Ze bieden dan ook het perfecte antwoord op de noden van de moderne reiziger. Die gaat de stad verkennen en brengt weinig tijd door in de hotelkamer, dus is een grote ruimte niet zo  belangrijk. Bovendien trekt hij rond met een beperkter budget, maar wil wel moderne technologie in zijn kamer. De hotels vol kleine, compacte kamers, met moderne snufjes en aan gemiddelde prijzen zijn daarom aan het boomen.

 

Hoewel vaak aan oppervlakte wordt ingeboet, wordt in microkamers op een andere manier over de invulling van de ruimte nagedacht, waardoor ze mooi ogen en een uitgekiend design hebben. In Japan bestaat het concept al jaren in de vorm van kleine caspules waarin je kunt overnachten, in Europa was het citizenM die er als een van de eerste mee uitpakte. Ook grote hotelketens als Hilton - dat met Tru een eenvoudigere vorm van logeren lanceert - hebben ondertussen geld geroken. Verwacht wordt dus dat de trend voorlopig lang niet gaat liggen. 

 

Advertentie
 

Enkele leuke voorbeelden:

citizenM, New York City

 

 

Guest House Kokuu, Koyasan (Japan)

 

 

Pod 39, New York

 

 

Yotel, New York, Londen en Amsterdam

 

 

Snoozebox, verschillende plaatsen in het VK

 

 

 

 

Tubohotel in Mexico

 

 

The Dean Hotel in Dublin

 

 

9Hours in Kyoto

 

 

Tommie Hotel in New York

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.