Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 september 2016 @ 01:19 door Travelboy , 1070 keer bekeken

In tegenstelling tot het heersende beeld over de typische Airbnb host, blijken 60+’ers in Nederland met stip op één de snelst groeiende leeftijdsgroep op Airbnb te zijn. Steeds meer senioren ontdekken het platform en ontvangen als host reizigers van over de hele wereld bij hen thuis. Hiermee volgt Nederland een Europese trend: het aantal senior hosts is in Europa bijna verdubbeld over het afgelopen jaar.

 

Senioren hosts zijn goud waard
Airbnb hosts van 60+ behoren consistent tot de beste hosts in Europa. Ze worden het beste beoordeeld en krijgen het hoogste percentage vijf-sterren reviews in vergelijking met alle andere leeftijdsgroepen. Gezegd kan worden dat leeftijd tevens een positieve invloed heeft op de beoordeling van de reiziger. Hoe ouder de reiziger, hoe hoger de kans is dat hij of zij een vijf-sterren review achterlaat. Voor hosts binnen de 60+-leeftijdscategorie heeft 70% van hun gasten een vijf-sterren review ontvangen. *

 

* resultaat op basis van een meervoudige regressie-analyse waarbij de variabelen leeftijd, geslacht van de host, geslacht van de reizigers, de tijdspanne tussen boeking en verblijf, de duur van de reis en de grootte van het reisgezelschap gelijk is gehouden.

 

Aanvulling op AOW
Sommige 60+-ers staan nog volop in het werkende leven, anderen zijn afhankelijk van een AOW en eventueel een pensioen. In alle gevallen zorgt Airbnb voor een welkome aanvullende inkomstenbron: de gemiddelde senior host woont al meer dan 16 jaar in de woning die hij of zij aanbiedt, en 45 procent geeft aan dat Airbnb hen helpt om in hun woning te kunnen blijven wonen. De meeste senior hosts verhuren overigens maar af en toe: 23 nachten per jaar, wat neerkomt op grofweg 2 dagen per maand. Nederlandse senior hosts verdient hieraan doorgaans € 3.290,- per jaar, net iets meer dan het Europese inkomen van € 3.000,- (beide cijfers gemeten over 2015).

 

Het jaarinkomen van een typische senior Airbnb host, verdeeld per land, over 2015**:

Frankrijk: €2.500,-
Ierland: €2.514,-
Italië: €2.292,-
Groot-Brittannië: €3.947,-
Kroatië: €1.978,-
Portugal: €2.468,-
Griekenland: €2.715,-
Zwitserland: €3.466,-
Spanje: €2.727,-
Nederland: €3.290,

-

**Gemeten als mediaan van het jaarinkomen van senior Airbnb hosts van het desbetreffende land.

 

Vergelijking met rest van Europa
Over heel Europa, verhuren senior hosts samen meer dan 160.000 Airbnb accommodaties. Dit is grofweg 10% van alle Airbnb accommodaties die in Europa wordt aangeboden. Airbnb ziet vooral in het westen van Europa een groot aandeel senior hosts, met Frankrijk als absolute koploper. Hier nemen senior hosts 15% van het totaal aantal hosts in. Frankrijk wordt op de voet gevolgd door Ierland en Italië met beide 13%. Nederland maakt de top tien af met een aandeel van 9%.

 

Bron: www.elkedagvakantie.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.