Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 12 oktober 2016 @ 00:03 door Travelboy , 1017 keer bekeken

We maken steeds grotere stappen om op reis zo min mogelijk mee te nemen. Jaarlijks snoepen we een paar gram af van de lichtste lichtgewicht bagage en vinden we methodes om nog meer ruimte te besparen. Het nieuwste initiatief op dit gebied is de Mountent, een innovatieve rugzak met een ingebouwde tent en slaapmatje.

 

Het is zo simpel als het maar zijn kan. Als je wilt kamperen, rits je je rugzak open, spreid je hem uit op het gras en zet je de lichtgewicht koepeltent neer met de meegeleverde haringen en stokken. Vervolgens zet je de buitentent op (die ook UV-straling tegenhoudt). Je kleren en andere bagage zitten in een binnenrugzak, die je er eerst uithaalt.

 

Mountent rugzak

 

Je denkt dat je met zo’n rugzak weinig ruimte meer hebt voor je spullen, maar dat valt wel mee. Er is een Mountent met een 1-persoonstent met een inhoud van 35 liter en een rugzak met ingebouwde tweepersoonstent met een inhoud van 50 liter. Het voordeel van de Mountent is niet alleen ruimtebesparing, maar ook een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Als je tijdens het backpacken geen onderdak kunt vinden, kun je in geval van nood altijd een tent opzetten.

 

De uitvinders van de Mountent proberen momenteel via crowdfunding genoeg geld bij elkaar te halen om de rugzak met ingebouwde tent te realiseren, maar waarschijnlijk gaat dat wel lukken. De rugzak is leverbaar vanaf maart 2017. In de voorverkoop bedraagt de prijs van een 1-persoonstent/rugzak $ 199. Kijk voor meer informatie op: www.mountent.com

 

bron: www.wereldreis.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.