Benefietconcert tijdens Vakantiebeurs 2005

Geplaatst op woensdag 05 januari 2005 @ 18:44 , 733 keer bekeken

Hulpactie gezamenlijke reisbranche voor slachtoffers in Azië

De gezamenlijke reisbranche heeft zich het lot aangetrokken van de slachtoffers van de tsunami in Azië en gaat zich inzetten voor hulpverlening aan de zwaar getroffen landen. Tijdens de Vakantiebeurs wordt een benefietconcert gehouden met bekende Nederlandse artiesten en worden 80.000 speciale polsbandjes verkocht. Bovendien kunnen de bezoekers geld deponeren in speciale collectebussen.

Tal van reisorganisaties hadden ook op eigen initiatief reeds acties opgezet om geld voor de slachtoffers bijeen te brengen. De totaalopbrengst van alle acties wordt bekendgemaakt tijdens het benefietconcert op vrijdagavond 14 januari.

Voor het concert zijn in de voorverkoop op www.vakantiebeurs.nl tweeduizend kaarten beschikbaar à EUR 28,50, waarmee op vrijdagavond tevens de Vakantiebeurs kan worden bezocht. De presentatoren zijn Bridget Maasland, Jos Neijenhuis, directeur van Fox Vakanties, en misschien Floortje Dessing. De gehele actie wordt gesteund door City FM. Ook televisieprogramma's hebben al belangstelling getoond voor een rechtstreekse uitzending. De blauwe polsbandjes hebben de opdruk 'Ik steun SriLanka' en kunnen overal op de Vakantiebeurs voor minimaal EUR 2 worden bemachtigd.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van de hulpactie op de Vakantiebeurs zijn Fox Vakanties, ChildRight - Het Kinderfonds van de Nobelprijswinnaars, en VNU Exhibitions Europe (organisator van de Vakantiebeurs). Aan de Stichting Wilde Ganzen is verzocht het bedrag te verdubbelen. De ANVR vervult met het vakblad Reisrevue een coördinerende rol namens de hele branche en heeft bovendien een site www.reisbranchevoorazie.nl opgezet ter overkoepeling van alle andere hulpactiviteiten.

Belangeloos
Tijdens deze avond treedt een groot aantal artiesten belangeloos op, waaronder The Nits, BS1, Deep River Quartet, Europe Jazz Trio, Ellen ten Damme, Boris, Eric Bouman (van ONM en Idols), Xander de Buisonjé, Hans Peter Jansen, Maaike Windershoven (hoofdrolspeelster The Sound of Music), George Baker, Gaira Boorderslee (hoofdrolspeelster Aida), BS-One en, bekend van Phantom of the Opera, Maaike Widdershoven, Hans Peter Janssens en het kinderkoor The Young Princess Stars. Daarnaast zijn er contacten met de cast van 'Mama Mia', Paul de Leeuw, Do, Ruth Jacott, Mathilde Santingh, Men2B, etc. Al het personeel verleent belangeloos medewerking en ook de volledige opbrengst van de catering tijdens het benefietconcert gaat naar het goede doel.

Zwaar getroffen
Een deel van het verzamelde geld komt ten goede aan het vissersdorp Dodanduwa op Sri Lanka. WIF Sri Lanka, een organisatie die ter plekke met vijftig medewerkers hulp verleent, selecteerde dit zwaar getroffen dorp. Het andere deel van de opbrengst wordt overgemaakt op giro 555 van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties in Den Haag. Een Raad van Toezicht controleert alle geldstromen en zal verantwoording afleggen over de uiteindelijke besteding.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: