Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 augustus 2021 @ 01:03 door Travelboy , 724 keer bekeken

Het volgende scenario zal je vast wel bekend zijn. Je slentert door een stad, krijgt trek en gaat op zoek naar een leuk restaurantje om neer te ploffen. Je kunt er dan voor kiezen om bij het eerste beste terras te settelen, maar dat zijn niet vaak de leukste en lekkerste restaurants. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zonde om een uur in je telefoon te duiken in plaats van te genieten van de omgeving. Er is een aantal apps dat hiervoor een uitkomst kan bieden door heel snel en overzichtelijk de mogelijkheden weer te geven. Want hoe lekker is het om in een oogopslag te kunnen zien waar jij wil eten of borrelen die avond?

 

1. The Fork

De app (of website) van The Fork is in Nederland ontwikkeld. Je kunt uiteraard filteren op locatie, maar ook op reviews, prijs, soorten gerechten, type service en zelfs op sfeer. Ook kun je een handig kaartje bekijken zodat je kunt zien welke plekken langer lopen zijn en welke lekker dichtbij zijn. Op het kaartje zie je tevens het gemiddelde cijfer dat gasten geven aan het restaurant. The Fork is bovendien groot en heeft dus ook wereldwijde tips. Daar is natuurlijk wel internet voor nodig.

 

2. Urban Journalist

De app Urban Journalist is een hele hippe en interactieve app. Je kunt er de beste hotspots op vinden. Daarnaast kun je zien welke plekken jouw vrienden het leukste en lekkerste vinden. En je kunt je eigen lijstjes met favorieten maken. In deze app staan niet alleen restaurantjes maar ook knusse terrasjes en leuke koffieplekjes. Urban Journalist heeft bovendien niet alleen plekken in Nederland in kaart gebracht maar ook in het buitenland!

 

 

 

3. Yelp

Op Yelp vind je allerlei leuke restaurants, ook de wat minder bekende. Het is een gebruiksvriendelijke app en ook zeer waarheidsgetrouw. De mensen die er geweest zijn, kunnen namelijk ook foto’s uploaden van hun bezoek. Die zie je ook op de website van Yelp verschijnen. Yelp is niet alleen gemaakt om de beste restaurantjes te vinden, je kunt er er nog veel meer op vinden. Denk aan evenementen en kappers, maar ook aan accountants en klusjesmannen.

 

 

 

4. Tripadvisor

Tripadvisor kan natuurlijk niet ontbreken. Het is misschien wel de meest bekendste app om restaurants mee te zoeken. Ik vind persoonlijk dat de andere apps die ik hiervoor genoemd heb, nóg fijner werken dan Trip Advisor, maar desondanks gebruik ik hem geregeld. Je kunt er echt alles op vinden en nog fijner: je kunt op iedere mogelijke filter zoeken. Zo kom je precies terecht waar je zin in hebt. Tripadvisor heeft tevens ook de mogelijkheid om de app gedeeltelijk offline te bekijken.

 

5. Het Laatste Tafeltje

De naam zegt het al een beetje. Veel restaurants kunnen op de app Het Laatste Tafeltje‘ online zetten als er bijvoorbeeld op het laatste moment een reservering afgezegd wordt. Deze app is dus vooral handig als je niet weken vooruit wil reserveren. Het voordeel aan deze app is dat er hoge kortingen gegeven worden om dat ‘laatste tafeltje’ op het laatste moment nog vol te krijgen. Je kunt dus in populaire restaurants een stuk goedkoper eten. Inmiddels is de app wel zo gegroeid dat ze ook langer lopende kortingsacties bieden. Ze hebben zelfs wijnproeverijen in de aanbieding of bijvoorbeeld arrangementen voor groepen. Het werkt een beetje op dezelfde manier als Vakantieveilingen. Je hebt tot een bepaalde tijd om een aanbieding te claimen en die kun je dan in een daarop volgende periode inleveren.

 

 

 

6. Open Table

Last but not least: Open Table. Inmiddels zitten er meer dan 40.000 restaurants in de database van Open Table. Zoals ook veel andere apps aanbieden: je kunt filteren op locatie en type keuken. Daarnaast kun je gemakkelijk zien hoe anderen het bij een restaurant hebben ervaren. En natuurlijk kun je ook zelf reviews plaatsen om de toekomstige gasten te helpen bij het maken van een keuze. De app is gebruiksvriendelijk en laat in een kort overzicht zien wat je van het restaurant kunt verwachten.

 

bron: www.reistips.nl

 

mijn eigen tips:

 

7. Google maps

Volgens mij staan "allle" restaurants van de wereld hier op. Gewoon stad / dorp en restaurants invullen in het zoekscherm. Ook op Google maps zijn er beoordelingen te vinden.

 

Restaurant App UI Kits: Top 13 List | CSForm


8. Groupon

Ben je de taal van een land machtig, download dan de lokale Groupon app. Kan je lekker uit eten gaan met een flinke korting.

 


9. Social Deal

De Social Deal app werkt in Nederland en een beetje in de Duitse en Belgische grensregio. Ook hier eten met een flinke korting



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.