Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 april 2023 @ 00:11 door Travelboy , 261 keer bekeken

Wie deze zomer een verre reis maakt en daarom een of meerdere vaccinaties nodig heeft, moet op tijd een afspraak maken. De wachttijden bij de GGD’s zijn inmiddels opgelopen tot minstens vijf weken.

 

 
 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) maakt zich zorgen over de lange wachttijden. ,,Ik heb er geen exacte cijfers van, maar ik vrees dat er mensen zullen zijn die hierdoor besluiten om dan maar onbeschermd op vakantie te gaan. Met alle eventuele negatieve gevolgen vandien”, zegt LCR-directeur Jelle Doosje.

 

We merken dat veel mensen die een verre reis eerder hebben uitgesteld, alsnog op pad gaan

Woordvoerder GGD West-Brabant

 

Een woordvoerder van de GGD West-Brabant meldt dat het ‘aanmerkelijk drukker dan voor corona’ ,,We merken dat veel mensen die een verre reis eerder hebben uitgesteld, alsnog op pad gaan. Bovendien zien we veel jongeren die een tussenjaar nemen en langere tijd gaan reizen. “

 

De komende vijf weken zit het reizigersspreekuur van de GGD West-Brabant, die vaccins verstrekt op drie plaatsen in Breda, Roosendaal en Halsteren, helemaal vol. Een afspraak maken kan via de site van de GGD. ,,Maar alle spreekuren die wij nu openen, zitten direct vol.”

Azië is populair

 

De reislust onder Nederlanders is dit jaar enorm groot. Verre reizen zijn weer in trek, zoals Indonesië, Thailand, Maleisië en Vietnam. Dat Azië nu zo populair is, heeft er mogelijk mee te maken dat de regio veel langer dan andere verre bestemmingen op slot is geweest. En wat ook een rol kan spelen: de prijzen. De vliegtickets naar Azië zijn weliswaar een paar honderd euro duurder geworden, maar de prijzen in de landen zelf zijn redelijk gelijk gebleven.

 

Naast de Aziatische landen zien de reisorganisaties ook de boekingen naar zuidelijk Afrika en Zuid-Amerika ‘door het dak gaan’, wat zorgt voor extra druk op de reizigersspreekuren bij de GGD’s.

 

Volgens Jelle Doosje zijn het niet alleen de GGD’s waar de wachttijden voor het verkrijgen van de benodigde inentingen inmiddels fors zijn. ,,Ze gelden ook voor sommige commerciële bureaus.”

 

Bij Stadskliniek in Breda merken ze ook een ‘toenemende drukte’ van mensen die een verre reis gaan maken en om die reden inentingen nodig hebben. ,,Maar zowel in Breda als bij onze andere vestigingen in het land is er vooralsnog voldoende beschikbaarheid”, zegt een woordvoerster.

Herhaalprikken

 

GGD West-Brabant adviseert mensen om minimaal vier tot zes weken van te voren langs te komen voor een gesprek over de vaccinaties die noodzakelijk zijn. Dit in verband met eventuele herhaalprikken. ,,Het is daarom erg belangrijk om ruim van te voren een afspraak in te plannen”, aldus de woordvoerder van de GGD West-Brabant.

 

bron: www.gelderlander.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.