Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 september 2023 @ 01:25 door Travelboy , 228 keer bekeken

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

 

Vacansoleil sign editorial photo. Image of cabin, camping - 95483501

 

 

Het bedrijf had naar eigen zeggen een grote schuldenlast opgebouwd in het verleden. Na de uitbraak van de coronapandemie zakte de verkoop van campingvakanties in en moest het bedrijf extra financiering aantrekken. Nu de rentes hard zijn gestegen, is die schuldenberg onhoudbaar geworden. Ook de hoge inflatie bracht Vacansoleil in de problemen, meldt het bedrijf. ,,We hebben dit jaar en vorig jaar gewoon winst gemaakt, op operationeel vlak. Maar dat is voor rentebetalingen. De rentelasten uit het verleden moet je van die winst betalen”, legt de zegsman uit.

 

Via het in 1969 opgerichte Vacansoleil gaan jaarlijks zo’n half miljoen mensen op vakantie. Op het vasteland van Europa is Vacansoleil naar eigen zeggen marktleider met bijna zeshonderd campings. Bij een eventueel faillissement maken klanten die een aanbetaling hebben gedaan waarschijnlijk kans op compensatie. Het bedrijf is namelijk aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), die klanten van reisorganisaties vergoedt in het geval van een bankroet.

 

Onzekere periode

 

De touroperator heeft al geprobeerd de schulden te verminderen, kosten te verlagen en de omzet te verhogen, maar dat mocht niet baten. Ook zijn er wel pogingen geweest om het bedrijf te verkopen. ‘De onderhandelingen hierover zijn op het laatste moment niet geslaagd’, verklaart het bedrijf. Voor de driehonderd medewerkers van Vacansoleil breekt dan ook een onzekere periode aan. Het is de bedoeling dat een bewindvoerder samen met de directie van het bedrijf kijkt welke toekomstmogelijkheden er nog zijn.

 

bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.