Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 januari 2024 @ 00:20 door Travelboy , 78 keer bekeken

Vorig jaar werd er al bekendgemaakt dat er op korte termijn een verplichte elektronische toelating ingevoerd zou gaan worden voor wie vanuit andere landen naar het Verenigd Koninkrijk gaat reizen. Deze ETA voor het Verenigd Koninkrijk is nodig voor iedereen die visumvrij naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland wil reizen. Inmiddels is de invoerdatum bekend: iedereen die op of na 24 februari 2024 naar het Verenigd Koninkrijk wil reizen, niet onder de visumplicht valt en geen VK-paspoort heeft, zal een elektronische toelating (ETA) voor het Verenigd Koninkrijk aan moeten vragen.

 

Het aanvragen is mogelijk vanaf 1 februari 2024 en kan via de officiële website. Er zijn inmiddels tal van commerciële bedrijven die bovenaan in Google adverteren en daarmee klanten weg wil kapen van de officiële site. Vaak betaal je via dat soort dienstverleners (veel) meer dan via de officiële website. De officiële prijs van het ETA voor het Verenigd Koninkrijk bedraagt £10, wat omgerekend tegen de huidige wisselkoers neerkomt op ongeveer 12 euro.

 

Het duurt maximaal 3 werkdagen totdat je de beslissing op de aanvraag van je ETA voor het Verenigd Koninkrijk ontvangt. Bij uitzondering kan het langer duren, meestal heb je de toelating eerder binnen. Een ETA voor het Verenigd Koninkrijk heeft een geldigheid van 2 jaar. Binnen die twee jaar mag je een onbeperkt aantal keren naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland reizen.

 

bron: www.allesovervakanties.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.