Caravana / Oost europa beurs

Geplaatst op maandag 23 januari 2006 @ 01:10 , 371 keer bekeken

In 2006 word voor de zesenveertigste keer de Caravana georganiseerd in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. In de achterliggende jaren is deze grootste vakantie- en caravanbeurs van Noord-Nederland uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister voor kampeerfans. De groots opgezette tentoonstelling van de Caravana biedt namelijk de perfecte gelegenheid om zich te oriënteren op het komende vakantieseizoen.

Toonaangevend
De Caravana behoort tot de toonaangevende beurzen op caravan- en kampeergebied. Dit blijkt onder meer uit het feit dat het volledige vloeroppervlak ook nu weer in gebruik zal worden genomen door talloze standhouders. Dealers van caravans, tenten, campers, vouwwagens en kampeeraccessoires, maar ook reisorganisaties en campings uit binnen- en buitenland zullen op de Caravana vertegenwoordigd zijn. Het feit dat bezoekers tijdens de beurs direct in contact komen met verschillende dealers, blijkt keer op keer een uitstekende formule. Er wordt tijdens de Caravana veel verkocht en ook in de periode erna leiden veel beurscontacten nog tot verkoop.

Van caravan tot zaklamp
Het programma van de komende Caravana is opnieuw zeer gevarieerd. Informatie over campings (nationaal en internationaal), mogelijkheden voor rustige en doe-vakanties, en natuurlijk de nieuwste tour- en stacaravans, campers en vouwwagens. Tevens zullen er tal van accessoires voor caravans, campers en kamperen in het algemeen te vinden zijn: van jerrycans tot gaskooktoestellen, van potten en pannen tot zaklampen.

OPENINGSTIJDEN
Donderdag 26 januari 14:00 - 22:00  
Vrijdag 27 januari 14:00 - 22:00  
Zaterdag 28 januari 10:00 - 18:00  
Zondag 29 januari 10:00 - 18:00  
Maandag 30 januari 14:00 - 22:00  
Dinsdag 31 januari 10:00 - 18:00  
Woensdag 1 februari 10:00 - 17:00  
 
 
TOEGANGSPRIJZEN
Volwassenen EUR 8,-
Kinderen 6 t/m 11 jr. EUR 4,-
65+pas EUR 5,-

 meer info op www.caravana.pbh.nl

Midden en oost europa beurs

U wilt wandelen in Roemenië? Op de fiets door Tsjechië? Een rondreis maken door de Baltische Staten? De cultuur van Moskou en St. Petersburg bewonderen? U bent op zoek naar een camping in Polen? Wilt weten hoe wijn uit Roemenië of Slovenië smaakt? U wilt meer weten over samenwerkings-projecten tussen Nederland en de Oekraïne? Of bent u op zoek naar dat éne boek van Tolstoj in het Russisch? Dan is de kans groot dat u het kunt vinden op de Midden- en Oost-Europa Beurs in Deventer.

Op zaterdag 4 februari 2006 vindt van 10.00 tot 17.00 uur in de Grote of Lebuïnuskerk (ingang: Kleine Poot 7) te Deventer de vierde editie van de Midden- en Oost-Europa Beurs plaats. Deze beurs wordt tweejaarlijks gehouden. De vorige editie trok ruim 3.000 bezoekers.

Een reis door Midden-en Oost-Europa in één dag
De bezoekers kunnen in één dag een reis maken door Midden- en Oost-Europa. Per land/regio zijn informatiestands ingericht van reisorganisaties en particuliere initiatieven. Er kan informatie verkregen worden over het specifieke reisaanbod vanuit Nederland naar Midden- en Oost-Europa. Daarnaast zullen particuliere organisaties informatie verstrekken over hun contacten en samenwerkingsprojecten met instellingen, overheden en organisaties. Deelnemers aan de beurs zijn onder meer: de Bureaus voor Toerisme van Bulgarije, Tsjechië, Slowakije, Polen en Roemenië, diverse campings en reisorganisaties, de stad Sibiu-Roemenië (Culturele Hoofdstad van Europa 2007), er zijn stands met literatuur, reisgidsen, kaarten en muziek uit Midden- en Oost-Europa.

Dans, film en debat
Er is een breed en interessant cultureel programma tijdens de beurs, met onder andere optredens van internationale dansgroepen en orkesten in traditionele kledij in de Grote Kerk. Op diverse locaties in de binnenstad vinden er lezingen en debatten plaats. Er is bijvoorbeeld een "Literaire Reis langs de Donau" in de Hereeniging, de landelijke Oekraïnedag in het Stadhuis en een Balkan Documentaire Festival in de Oude Mariakerk.

Organisatie
De Midden- en Oost-Europa Beurs wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de VVV Deventer in samenwerking met de Gemeente Deventer. De beurs is mede mogelijk dankzij subsidies van de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel en de Stichting Wesselings- van Breemen.

Zaterdag 4 februari 2006
10.00 - 17.00 uur
Grote of Lebuïnuskerk
Deventer
Entree EUR 2,- p.p.

meer info op www.vvvdeventer.nl/11_02_evenementenMoeb.php
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: