Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 februari 2021 @ 00:34 door Travelboy , 891 keer bekeken

Wat een heerlijk gevoel is dat toch. Warme bubbelbaden, verse smoothies die bij je ligbedje geserveerd worden en alle dagelijkse stress eruit zweten in Turkse stoombaden. Geregeld bezoek ik sauna’s en spa’s in Nederland, maar ook wanneer ik op reis ben is het een van mijn lievelingsactiviteiten. Ieder land en iedere cultuur heeft zijn eigen idee van een spa en richt het op een unieke manier in. Ik zet in dit blog de mooiste spa’s en sauna’s van Europa op een rij. Stuk voor stuk plekken waar je volledig tot rust kunt komen en écht een vakantiegevoel krijgt.


1. Széchenyibaden in Budapest

De Széchenyi-spa is niet alleen een van de mooiste spa’s, het is ook het grootste (medicinale) kuuroord van heel Europa. Daarmee is het een enorm populaire spot, zowel voor toeristen als voor locals. Met meer dan 18 zwembaden, een onvoorstelbaar groot buitenbad en allerlei verschillende sauna’s kun je je hier dagen vermaken. In het buitenbad kun je afkoelen terwijl je een potje schaak speelt op de ingebouwde schaakborden. Het gele gebouw is tevens zeer fotogeniek, zeker wanneer op wat koudere dagen de stoom van het bad afkomt. Een dagkaartje heb je al vanaf €19, een van de voordelen van een spa bezoeken in een goedkoper land!

 


2. Cemberlitas Hamami in Istanbul

Het Cemberlitas Hamami ligt nog nét in Europa en is een hele bijzondere sauna omdat het Turkse bad al ruim vier eeuwen oud is. De marmeren muren en hoge plafonds zijn indrukwekkend. Het mooie van deze spa is de cultuur die je erin proeft. Eeuwenoude rituelen zijn hier nog reeds in gebruik, zoals het drinken van een kopje verse Turkse thee na afloop en het dragen van traditionele kledij. De lichtinval in sommige baden is speciaal ontworpen om het oog en het hoofd rust te bieden. Je kunt hier en hamam-ervaring boeken waarbij je onder andere gewassen, gescrubd en gemasseerd wordt. Een enkele massage kun je al boeken vanaf €10. De massage kan bijvoorbeeld plaatsvinden op verwarmde marmeren stenen. Alles om je bloedsdoorloop te stimuleren. Je stapt na een dag in het Cemberlitas Hamami als herboren weer naar buiten.


3. La Posidonia in Ibiza

Met prachtig uitzicht op een helderblauwe zee en groene bergtoppen, geniet je van een spabeleving in Ibiza. La Posidonia is zelfs meer dan een spa. Naast bubbelbaden en warme zwembaden kom je écht tot rust door een yogales met ondergaande zon of een ontspannende massage. De baden hebben natuurlijke golvende vormen en zijn aangekleed met rustgevende planten en stenen. Je kunt er na je verwendagje bovendien blijven slapen in het spahotel.

 

4. Liquidrom in Duitsland

In hartje centrum van de stad Berlijn vind je Liquidrom. Een zeer bijzondere en mooie sauna. Bijzonder omdat het aanbod van de spa gericht is op meerdere zintuigen en gevoelens. Ze spelen in op je gehoor, zicht, evenwicht en nog veel meer. Door onderwatermuziek af te spelen tijdens een onderwatermassage of door met het licht te spelen, ervaar je constant een uniek gevoel. Er worden drijfuurtjes en Watsu-sessies aangeboden en je kunt genieten van buitenbaden en opgietingen.


5. Arctic Sauna World in Finland

Als er één land geschikt zou kunnen zijn voor sauna’s, dan zou het wat mij betreft Finland zijn. Het is de combinatie van een laagstaand zonnetje met weerkaatsing op de sneeuw, de kou buiten en de warmte die je binnen ervaart met een fantastisch uitzicht over het landschap. Dé spot om je lichaamstemperatuur te stimuleren. In Arctic Sauna World kun je kiezen uit sauna’s die gericht zijn op de vier elementen vuur, lucht, water en aarde. Wat misschien nog wel het meest bijzondere is wat je in deze sauna kunt ervaren: een saunasessie in een glazen koepel die bedoeld is om het Noorderlicht te spotten. Tijdens het relaxen geniet je van verschillende ruimtes, allemaal warm aangekleed met hout en oranjetinten. En tot slot: een dompelbad in Arctic Sauna World is niet zomaar een dompelbad… Het is een 15 meter lang wak in een natuurlijk ijsmeer! Durf jij het aan?

 

bron: www.reistips.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.