Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2022 @ 00:12 door Travelboy , 613 keer bekeken

Brandstof is duur. Elektriciteit is duur. Eten is duur. We hoeven het je vast niet te vertellen, maar de levenskost is het afgelopen jaar flink gestegen en dat voelt iedereen. Nu velen onder ons op vakantie vertrekken wordt dat nog maar eens in de kijker gezet. Je hotel is enkele tientjes duurder dan drie jaar geleden, je vliegticket kost dubbel zoveel en laten we het niet hebben over de prijs van je huurauto ... Gelukkig is er ook goed nieuws. Wie de komende tijd van plan was om wat nieuws te shoppen, kan mits wat voorbereiding uitstekende deals scoren op z’n vakantiebestemming.

 

Dat niet alles overal even duur is, wisten we al langer. Prijzen worden namelijk bepaald door een veelvoud aan factoren, gaande van het gemiddelde inkomen in een land tot de transportkosten. Zowel bij grote merken als in kleine boetiekjes kan je in het buitenland dus spullen kopen aan een interessantere prijs. Wij gingen voor Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Griekenland na welke producten daar voordeliger zijn. Spoiler: je kan fameus wat geld besparen.

 

Nog een tip: als je liever niet al je tijd in de winkels spendeert op vakantie, kan je er vaak ook voor kiezen om online te bestellen in je vakantieland. Laat je bestelling vervolgens bij je hotel leveren (check op voorhand wel even of dat kan) en zo verlies je geen kostbare vakantietijd!

 

Frankrijk

 

De Fransen staan bekend om hun verzorgingsproducten. De gemiddelde Française slaat die in bij de lokale apotheek en één blik op de prijzen volstaat om te weten dat je daar inderdaad voordeliger uit bent. Ook make-upproducten zijn bij onze Zuiderburen vaak goedkoper dan in België. Vergelijk tijdens het shoppen echter steeds de prijzen, want de prijsverschillen zijn niet altijd logisch.

 

Italië

 

Ben je op zoek naar een nieuw paar leren sandalen of een mooie tas? Dan vind je op de vele Italiaanse markten of in één van de boetiekjes sowieso je gading én dat tegen hele zachte prijzen. Ook bij verschillende merken kan je je slag slaan. Goed om weten: modehuizen als Gucci hebben vaak een fabriekswinkel met ongeziene kortingen, maar daar kan je alleen ter plaatse je slag slaan en dus niet online. Ben je een fan van lekker eten, dan is Italië uiteraard de gedroomde bestemming om allerlei delicatessen in te sl

 

Spanje

 

Ah, Spanje. De thuisbasis van grote ketens als Zara, Pull&Bear en Massimo Dutti. En dat merk je aan de prijzen. Als je van plan bent om je hele garderobe te vernieuwen én je nog op zoek bent naar een vakantiebestemming, dan loont een tripje naar Madrid of Barcelona dus zeker de moeite.

 

Portugal

 

Net als in Spanje kan je in Portugal goede deals scoren bij Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear en andere merken van Inditex. Verder staat het land bekend om z’n zilverkunst en lederwaren, die vooral in kleine plaatselijke winkels interessant geprijsd én goed van kwaliteit zijn. Ideaal dus als je op zoek bent naar een nieuw paar schoenen of als je graag een juweel koopt als souvenir.

 

Griekenland

 

Wie Griekenland zegt, zegt azuurblauwe zeeën en sprankelend witte huizen. Olijfolie en mezze om je vingers bij af te likken. Maar het zonnige vakantieland is nog meer dan dat – je kan er namelijk ook prima winkelen. Zowel opkomende Griekse merken als elke bekende internationale namen scoor je er aan een iets vriendelijker prijsje dan bij ons.

 

bron: www.nieuwsblad.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.